Aktywne Wpisy

mirko_anonim +3
✨️ Pomoc w wyborze imienia dla córki Ⓘ
Dodaję z Anonima, bo dawno temu wkleiłem pastę o serwerownii...
Pomóżcie mi z imieniem dla córki.
Wychowam jak swoją.
Imię
Dodaję z Anonima, bo dawno temu wkleiłem pastę o serwerownii...
Pomóżcie mi z imieniem dla córki.
Wychowam jak swoją.
Imię
Imię żeńskie na "S"
- Selena 9.0% (24)
- Salma 8.6% (23)
- Sława 36.6% (98)
- Stella 12.7% (34)
- Sofia 33.2% (89)

Selina_ +21
#iran
źródło: 17726068654202330818531198331709
Pobierz

#motoryzacja
@DywanTv: Oczywiście że tak. Najprostsze wyjaśnienie. Może jest już na wykończeniu i nie daje rady na mrozie. Też tak miałem, po wymianie akumulatora problem znikł.
@DywanTv: 12v to jest cały c--j
powinien mieć ze 12,5 ale też ważne jest czy przy odpalaniu nie spada do 8v xD
na mrozie zanim odpalisz to kilka razy klepnik stacyjką niech świece kilka
@Gaboleusz: I światła niech @DywanTv wyłączy ale ogólnie jeśli nie aku to te świece żarowe - mam nowszego diesla i sie nie orientuje czy to sie wymienia w ogóle. Ja ogólnie benzynka i widzę że czasem 5 lat i trzeba nowy akumulator i tak
- Aku - jak ma więcej jak 5 lat to wymień. Naładuje porządnie jak osiągnie temp pokojowa. Zmierz spadek napięcia podczas odpalania jak spada poniżej 10 to śmietnik.
- Świece - sprawdź wszystkie
- Przewody!! - najczęściej pomijane a często są winowajcą. Nie pierdziel się tylko kup przewód 70mm2 do tego oczka cynowane i wymień
Odnoszac sie do Twojego postu - moj ojciec mial takie galaxy 1,8 tdci i bylo garazowane pod wiata i zawsze odpalalo.Sam majac teraz v6 w dieslu
@
No a jak przekreciles jeszcze raz, to zaczynał kolejny proces do "cyknięcia"
Czy pomagało nie wiem xD
Nowsze auta odpalają od strzała po naciśnięciu guzika.
@DywanTv: jak nie ma dobrego kopnięcia to jak diesel ma odpalić grzejąc nieustannie 4 świece i kręcąc rozrusznikiem?
Jak wszystko sprawne to świece powinny osiągać temperaturę za pierwszym podejściem, nie ma potrzeby dobijać akumulatora kolejnymi "dogrzewania mi", które niewiele wnoszą. Nowsze auta po kliknięciu guzika wykonują cykl grzania i dopiero kręcą. Przynajmniej tak zapamiętałem.
źródło: Dodatek ninus 39
Pobierz