Wpis z mikrobloga

#rock #hardrock #polskamuzyka
#blues i #bluesrock w tym konkretnym przypadku
#cultowe (1698/1000)

TSA - Trzy Zapałki z płyty pt. TSA (1983)

Kawał polskiego hard & heavy, a większość i tak kojarzy ich z dwóch ballad ¯\(ツ)/¯

------------
#cultowe - tag do śledzenia lub czarnolistowania przez tych którzy followują moją osobę z innych powodów niż muzyka.
Kiedyś przez tysiąc dni postowałem tu piosenki które z różnych względów weszły mi w głowę w ciągu ostatnich 20 lat. Teraz wrzucam już niekoniecznie codziennie rzeczy, które wtedy nie zmieściły się na liście, które mi się przypomniały, lub których słucham aktualnie. W dalszym ciągu szerokopojęty rock, metal, punk i pochodne.
https://rateyourmusic.com/~cultowe
cultofluna - #rock #hardrock #polskamuzyka
#blues i #bluesrock w tym konkretnym przyp...
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cult_of_luna: Zawsze myślałem, że najbardziej są znani z Marszu Wilków. W ogóle z tych starych heavy zawsze bardziej Turbo mi siadało ze smakiem ciszy i dorosłymi dziećmi w sumie. Ale raz na żywo widziałem TSA MNKLW (w Czechach XD) i super było
  • Odpowiedz
@cult_of_luna: ten kawałek w ogóle jest super na klimacie typu: mały klub, koncert się skończył 3 h temu, wszyscy już się zebrali i tylko 5 ostatnich naprutych zawodników zamula w milczeniu nad ostatnimi piwami przy barze podczas gdy barmanka zamiata salę i ściera krzesła ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@lajsta77: Proceder bardzo mi podszedł wtedy kiedy wychodził - dziś już trąci myszką ale w tym 2003 czy 2004 jawił się jak odświeżona/nowocześniejsza forma starych hardrockersów. No i kilka fajnych numerów tam było
  • Odpowiedz