Wpis z mikrobloga

przybyło tu odklejeńców religijnych ostatnimi czasy. społeczeństwo wykopowe się starzeje. xD
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Hissis: o, klasyczek.

jak już temat nowego wyznania, o którym w innym wpisie dziś pisałeś ruszy do przodu i otworzysz pierwsze seminarium, czy coś tego typu, to chętnie się zapiszę. pomogę szerzyć nową wiarę.
  • Odpowiedz
@atteint: Nie wiadomo, czy to ruszy w ogóle, bo jednak no nie czuję się komfortowo ani pewnie posiadając braki czy też całkowity brak wiedzy prawnej, aby podstawy i fundamenty tego kościoła stworzyć i zrozumieć je też, bo to ważne, no ale może rozwiązanie tego prolemu uda się jakieś znaleźć. U mnie seminaria żadne nie będą obowiązywać, bo to głowa kościoła będzie następców i struktury wyznaczać autorytarnie xD
Swoją drogą jak
  • Odpowiedz
  • 1
@Hissis: gorąco kibicuję temu przedsięwzięciu i wierzę, że uda się przezwyciężyć trudności, wszak wszystko się od wiary zaczyna. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

zaraz rzucę okiem tam na poczynania konkurencji. xD
  • Odpowiedz
  • 1
@Hissis: zapoznałem się z materiałem i bardzo podoba mi się podejście tego naszego pięknego państwa do wyznania i rzeczy materialnych związanych z obrządkiem, wszak wiara to świętość. xD
  • Odpowiedz
@atteint: No tak zapisane jest w prawie, jeżeli ktoś legalnie działa w oparciu o prawo no to ja nie widzę możliwości nawet, poza zmianą prawa oczywiście, aby coś tutaj w tym obrębie innego zrobić, no ale widziałem też Dzisiaj reportaż programu Państwo w Państwie właśnie w sprawie z tym rolnikiem, ktory poniekąd człowiekiem niepoważnym jest, no ale tam siedział w studiu ekspert od Prawa Wyznaniowego, i sędzia z jakiegoś tam
  • Odpowiedz