masz poczęstuj się... aa nie dla hamburgera huhwa! nie no żartowałem, macie zobaczcie jak wygląda opieka medyczna w ponad trzydziestu krajach aAa kuhwa nie dla psa to, dla Europejczyka tylko #usa
@prostymirek: moja Mama - udane leczenie raka immunoterpią - koszt: 100 tys. Nie zapłaciła ani złotówki (oczywiście nie licząc składek etatowca). Jeszcze z prywatnego ubezpieczenia wróciło 30 tys. zł (składka miesięczna - 50 zł). Dziękuję Pani Europa.
@prostymirek: Ten uczuć, kiedy mieszkasz obok granicy i nie matwisz się, że nie będziesz miał hajsu na leczenie, jak, nie daj Bóg, coś się stanie podczas twojego wyjazdu.
@prostymirek: @star-blade @piaskun87 gurwa... Tusk rządzi dopiero dwa lata a wykopki już zachwycone tym jak świetnie działa NFZ xD Do końca kadencji to jeszcze ZUS uzdrowi haha xD
@Chris_Karczynski: Tu chodzi, ze dziala lepiej od systemu opieki z USA, a nie doskonale. Konfederacki bot jak zwykle ma problem ze zrozumieniem kilku zdan i trzeba mu tlumaczyc jak 5 latkowi.
@Voltix: to co znaczy że działa lepiej? Możesz znaleźć jakiś jeden ranking który to potwierdzi? Może nawet być wygenerowany przez chatgpt. Ja mogę znaleźć ze 20 rankingów w których amerykański system zdrowia jest dlatego przed Polskimi. Częściej też Polacy lecą do USA się leczyć niż na odwrót.
Może jeszcze system edukacji wyższej mamy lepszy niż Amerykanie? XD
@prostymirek: trochę przespałeś pod lodem. W USA każdy ma dostęp do publicznego ubezpieczenia zdrowotnego które jest tańsze i lepsze niż polskie. Nazywa się Medicare lub jak kto woli Obamacare. Umieranie na ulicy z braku pomocy medycznej to putinowska propaganda. Nie ma to nic wspólnego z prawdą, a jakość usług medycznych w USA jest wielokrotnie lepsza już w naszym gównokraju. Przesran się dowartościowywać kłamstwami. Polska jest od USA gorsza we wszystkim.
Może jeszcze system edukacji wyższej mamy lepszy niż Amerykanie?
I co ma przeciętny jankes z tego, że w jego kraju są takie super uniwersytety? One są poza zasięgiem 99,99% obywateli. Podobnie jest z leczeniem, może i są specjaliści, ale państwo nie oferuje żadnego pakietu, musisz płacić sam. W Europie nawet za śmieszną składkę zdrowotną masz wręcz niewiarygodnie rozbudowany pakiet leczenia. I nikt nie będzie kazał ci się z niczego
@TurboDynamo: Nawet amerykański chatgpt nie potwierdza tego co piszesz @Chris_Karczynski: Nie jestem zachwycony NFZ, ale zwykłemu szarakowi i tak lepiej pod tym względem niż w amerykańskim systemie patrz pic rel
aa nie dla hamburgera huhwa!
nie no żartowałem, macie zobaczcie jak wygląda opieka medyczna w ponad trzydziestu krajach
aAa kuhwa nie dla psa to, dla Europejczyka tylko
#usa
źródło: IMG
Pobierzźródło: 31782767b81e7e6eed86e0d393061cf9f2194f7e4846ff2f82578d19eddd6e86
Pobierz. kredyt do końca życia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: 1000000312
PobierzDo końca kadencji to jeszcze ZUS uzdrowi haha xD
Komentarz usunięty przez autora
źródło: image
PobierzCzęściej też Polacy lecą do USA się leczyć niż na odwrót.
Może jeszcze system edukacji wyższej mamy lepszy niż Amerykanie? XD
Przesran się dowartościowywać kłamstwami. Polska jest od USA gorsza we wszystkim.
I co ma przeciętny jankes z tego, że w jego kraju są takie super uniwersytety? One są poza zasięgiem 99,99% obywateli. Podobnie jest z leczeniem, może i są specjaliści, ale państwo nie oferuje żadnego pakietu, musisz płacić sam. W Europie nawet za śmieszną składkę zdrowotną masz wręcz niewiarygodnie rozbudowany pakiet leczenia. I nikt nie będzie kazał ci się z niczego
@Chris_Karczynski: Nie jestem zachwycony NFZ, ale zwykłemu szarakowi i tak lepiej pod tym względem niż w amerykańskim systemie patrz pic rel
źródło: 1
Pobierz