Wpis z mikrobloga

masz poczęstuj się...
aa nie dla hamburgera huhwa!
nie no żartowałem, macie zobaczcie jak wygląda opieka medyczna w ponad trzydziestu krajach
aAa kuhwa nie dla psa to, dla Europejczyka tylko
#usa
prostymirek - masz poczęstuj się... 
aa nie dla hamburgera huhwa!
nie no żartowałem, ...

źródło: IMG

Pobierz
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@prostymirek: moja Mama - udane leczenie raka immunoterpią - koszt: 100 tys. Nie zapłaciła ani złotówki (oczywiście nie licząc składek etatowca). Jeszcze z prywatnego ubezpieczenia wróciło 30 tys. zł (składka miesięczna - 50 zł). Dziękuję Pani Europa.
  • Odpowiedz
@Chris_Karczynski: Tu chodzi, ze dziala lepiej od systemu opieki z USA, a nie doskonale. Konfederacki bot jak zwykle ma problem ze zrozumieniem kilku zdan i trzeba mu tlumaczyc jak 5 latkowi.
  • Odpowiedz
@Voltix: to co znaczy że działa lepiej? Możesz znaleźć jakiś jeden ranking który to potwierdzi? Może nawet być wygenerowany przez chatgpt. Ja mogę znaleźć ze 20 rankingów w których amerykański system zdrowia jest dlatego przed Polskimi.
Częściej też Polacy lecą do USA się leczyć niż na odwrót.

Może jeszcze system edukacji wyższej mamy lepszy niż Amerykanie? XD
  • Odpowiedz
@prostymirek: trochę przespałeś pod lodem. W USA każdy ma dostęp do publicznego ubezpieczenia zdrowotnego które jest tańsze i lepsze niż polskie. Nazywa się Medicare lub jak kto woli Obamacare. Umieranie na ulicy z braku pomocy medycznej to putinowska propaganda. Nie ma to nic wspólnego z prawdą, a jakość usług medycznych w USA jest wielokrotnie lepsza już w naszym gównokraju.
Przesran się dowartościowywać kłamstwami. Polska jest od USA gorsza we wszystkim.
  • Odpowiedz
@Chris_Karczynski:

Może jeszcze system edukacji wyższej mamy lepszy niż Amerykanie?

I co ma przeciętny jankes z tego, że w jego kraju są takie super uniwersytety? One są poza zasięgiem 99,99% obywateli. Podobnie jest z leczeniem, może i są specjaliści, ale państwo nie oferuje żadnego pakietu, musisz płacić sam. W Europie nawet za śmieszną składkę zdrowotną masz wręcz niewiarygodnie rozbudowany pakiet leczenia. I nikt nie będzie kazał ci się z niczego
  • Odpowiedz