Wpis z mikrobloga

Drukował ktoś z Was oświetlenie 360 do tarczy? Mam następujące pytania?

1. Jak to się sprawdza?

2a. Jaki najlepszy projekt dla tarczy zamontowanej na ścianie?

2b. Jaki jest najlepszy projekt dla tarczy na stojaku (koto heavy duty w moim przypadku ale nie wiem czy ma to jakieś znaczenie)?

W tej drugiej opcji domyślam się że trzeba wybrać jakąś wersję z przyczepem na magnesy? W obu przypadkach będzie opona zamontowana (dwa stanowiska w różnych miejscach).

3. Jaki mniej więcej koszt materiałów (filamentu, ale chętnie też wysłucham poleceń sprawdzonych pasków led z przyciemniczem itp żeby nie kupować w ciemno)

Docelowo planuje kupić bambulab p2s. Kusi mnie od dłuższego czasu, a jak się jeszcze okaże że to się sprawdzi w tym konkretnym zastosowaniu, gdzie będę potrzebował stworzyć co najmniej dwa takie oświetlenia, to już wg będzie to dla mnie ostateczne usprawiedliwienie zakupu takiego sprzętu XDD

Z góry dzięki i samych 180!

#druk3d #3dprinting #bambulab #dart #rzutki
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@avirant: No pewnie, że prościej, ale druk 3D to fajna zajawka, no i jeśli to faktycznie fajnie działa, to wyjdzie dużo taniej (koszty wszełkich materiałow ponoć poniżej 100 zł, ale chciałbym się upewnić jeszcze vs oświetlenie 300 a potrzebuję dwóch i może na trzecie też będzie popyt) oczywiście nie licząc samej drukarki.
  • Odpowiedz