Wpis z mikrobloga

pamiętajcie kto nam za 2 lata sp*erdoli gospodarkę i kraj

Ja tylko przypominam, że 8 lat rządów PiS to największy w historii wzrost PKB, wzrost dochodu rozporządzalnego, największy spadek bezrobocia, wyprzedzenie kilku krajów UE w PKB per capita i dług publiczny w okolicach 50% PKB mimo olbrzymich hajsów na ratowanie gospodarki po COVID (jako pierwsi w UE odrobiliśmy PKB sprzed pandemii) i szereg innych sukcesów.

@KanJaweuDieZweite:
eduardo-garcia - >pamiętajcie kto nam za 2 lata sp*erdoli gospodarkę i kraj

Ja tylko...

źródło: wzrost pis_po

Pobierz
  • Odpowiedz
@eduardo-garcia: to może pisowski kłamczuchu dodaj jeszcze że w 2008 miał miejsce światowy kryzys gospodarczy a od ~2015 do pandemii na świecie panowała hossa.

Dodaj jeszcze że pis ściągał imigrantów en masse, co zapewne przyczyniło się do bezrobocia niektórych z tej grupy co teraz tak hojnie obdarowuje ich głosami
  • Odpowiedz
@KIaudik: małe zdziwienie, zwykle jest tak że najbiedniejsi są przeciwko ściąganiu tanich praocwników ze wschodu bo to jest konkurencja wobec nich. trudniej będzie znaleźć pracę na jakimś lokalnym magazynie jak gośc będzie miał na twoje miejsce 50 ukraińców gotowych za pracę poniżej minimalnej
  • Odpowiedz
@Parker_: Niech zgadne, jakby AI powiedzialo, że Garcia ma 100% racje to byś napisał, że AI to się nie zna?

Wiem, że lubicie słowo inflacja, ale nie ważne jakie PKB, to w PPP nadal dane są takie same, czyli PIS>PO.
Co do długu to AI nie ma racji, bo to, że dług był wyciągniety poza samorządy czyli nadal ogólny nasz dług cały był raportowany do Brukseli i dlatego do 2023
  • Odpowiedz
@KIaudik:
Śmieszne, że bezrobotni popierają Konferencjię - partie, która teoretycznie jest nastawiona niejako anty bezrobotnym.

Najniższy wynika za to lewica - partia która klaszcze za socjalmi.

Ten kraj to kraj absurdu.
  • Odpowiedz