Wpis z mikrobloga

Ja pierdziele, ale to są szkodniki - nie ćwicz bo nie chudniesz xD, bo podczas ćwiczenia skacze glukoza !!! xD

"Cały czas pamiętamy pacjentkę, której dietetyk nakazał regularne ćwiczenia na siłowni, żeby „spalać kalorie”.
Zapisała się na zajęcia trzy razy w tygodniu.
Trzy razy w tygodniu przez godzinę intensywnie ćwiczyła.
Minęły miesiące.
Schudła kilka kilo.
A potem waga się zatrzymała. Nadzieja też.
Kiedy trafiła do nas, założyliśmy jej CGM – ciągłe monitorowanie glukozy.
I zobaczyliśmy coś, co tłumaczyło wszystko.
👉 Trzy razy w tygodniu, w trakcie ćwiczeń, glukoza rosła do ponad 200.
Dla organizmu był to czysty stres.
Wyrzut glukozy → wyrzut insuliny → blokada spalania tkanki tłuszczowej.
To nie był „brak dyscypliny”.
To nie była „zła motywacja”.
To były złe zalecenia.
Dziś większość pacjentów z otyłością wciąż słyszy to samo:
ćwicz intensywnie, spalaj kalorie.
Tyle że to podejście jest nieaktualne, a często wręcz szkodliwe.
Kolejność powinna być odwrotna.
Najpierw:
– zmień sposób odżywiania na niskowęglowodanowy,
– jedz prawdziwe produkty: mięso, jaja, sery, orzechy,
– ogranicz pieczywo pszenne — również pełnoziarniste.
Dopiero potem, gdy organizm zacznie zdrowieć, a masa ciała spadać:
– wprowadź ćwiczenia oporowe dwa razy w tygodniu po 15 minut.
A do tego czasu?
Spaceruj.
Dla odpoczynku.
Dla regulacji stresu.
Dla głowy i metabolizmu.
To jest nasz sposób na odchudzanie.
Bracia Rodzeń"

#dieta #szury #odchudzanie #mirkokoksy #mikrokoksy #silownia #fullborsukworkout #bekazgrubasow #zagrubo2021
Kasahara - Ja pierdziele, ale to są szkodniki - nie ćwicz bo nie chudniesz xD, bo pod...

źródło: 622383882_1236526161908738_3198913083570227066_n

Pobierz
  • 84
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 217
@Kasahara: Niesamowite jak dużo ludzi w to uwierzy i z wytłumaczy sobie swoje lenistwo, bo pójść na siłownię, a zrobić trening który coś wniesie to różnica. Niestety oboje wiemy, jak dużo osób na tej siłowni dosłownie tylko przebywa, bo jak nazwać jazdę na leżącym rowerku 8km/h z książką w ręku. Potem w domu wynagrodzenie sobie tego wysiłku dodatkowym posiłkiem i cyk, na pewno mam ten problem o którym piszą bracia
  • Odpowiedz
jedz prawdziwe produkty: mięso, jaja, sery, orzechy,

@Kasahara: i w czym masz problem? Zaraz zaczniesz jak Inotypryzol pitolić że czerwone mieso jest be, albo masło jest szkodliwe? Czy jajka niezdrowe bo olaboga cholesterol? xD A sery żółte? Toż to tłuszcz nasycony, też ponoć zły (bzdury, szkodliwe są rafinowane oleje roślinne i smażenie na nich) Skąd wy się bierzecie wytłumasz bo nie wiem o co ci biega.
Chociaż oni wrzucając jeden
  • Odpowiedz
  • 155
@mateos11: mam problem wiesz w czym? Że przychodzi chłopek jak Ty i zaczyna pisać od czapy na inny temat jakby uciekł z Choroszczy. Nie będę się odnosił, bo nie mam do czego, ponieważ wrzuciłem to w kontekście ćwiczeń, a Ty wybrałeś sobie jedno inne zdanie z całego tekstu i piszesz jakiś elaborat, zarzuty i opowieści dziwnej treści.

Nikt w tym temacie nie pisał ani o mięsie, ani o tłuszczach zwierzęcych
Kasahara - @mateos11: mam problem wiesz w czym? Że przychodzi chłopek jak Ty i zaczyn...

źródło: images

Pobierz
  • Odpowiedz
@Lewusx: No ale oni nie od dziś twierdzą (zresztą słusznie) że niektóre produkty bardziej wspomagają tycie (fast foody np) a inne mniej i kluczowa jest dla nich insulina a nie tylko kalorie. Więc nie bardzo wiem skąd to zdziwienie bo taki jest ich styl. Jesz naturalne produkty, dobry tłuszcz (unikasz tłuszczów trans w margarynach, rafinowanych olejów roslinnych i smażenia na nich) i pilnujesz białka w posiłkach i nie trzeba liczyć
  • Odpowiedz
@Kasahara: to nie taguj #dieta i nie będzie problemu, a nie nawalisz tagów jak jełop a potem sapiesz. I jeszcze krytykujesz spacery na początek. Jakby to była zła aktywność na początek a prawdą jest że i później jest zajebista i o wiele lepsze to niż bieganie długodystansowe zwłaszcza.
  • Odpowiedz
@mateos11: No właśnie, nie trzeba liczyć kcal będzie dotyczyło garstkę ludzi. Styl naszego życia się zmienił, jak naprawdę nie widzisz u nich szarlataństwa i tego, że ten ich „styl” to narzędzie do robienia dobrych pieniędzy na naiwnych ludziach, to nie mamy o czym gadać.
  • Odpowiedz
No właśnie, nie trzeba liczyć kcal będzie dotyczyło garstkę ludzi.

@Lewusx: a powinno wszystkich. Skoro to długoterminowo nie działa (na co były badania) to na cholere to robić, zamiast zacząć normalne jedzenie jak proponują?

Styl naszego życia się
  • Odpowiedz
@mateos11 Zawsze mnie ciekawi skad ten chochol o pieciu posilkach.

Zaczynalem sie interesowac tematem jakis czas temu, ogladalem roznych typow, wliczajac tych w/w i zaden dietetyk nigdy tak nie twierdzil. W zasadzie kazdy twierdzi ze jest to obojetne.
Poza ludzmi na keto jest wszedzie to samo.
Bialko 2g/kg, duzo blonnika, zdrowe tluszcze i reszta wegle, najlepiej zlozone, chyba ze chcesz "kicka" pod aktywnosc to troche rafinowanych/cukru.
  • Odpowiedz
@NexciaK: no ja czasami też to słyszę od ludzi. Coś jak nie jem po 18, ty wiesz ilu ludzi spotykam którzy w to wierzą? 90% oczywiscie laski odchudzające się, bo każdy facet jak ma trening o 19 to wie że po treningu należy coś zjeść i nie patrzą na tą głupote. Edukacji żywieniowej w tym kraju nie ma i to jest smutne, potem taki jeden z drugim pitoli jak to
  • Odpowiedz
@mateos11: jesteś takim samym szkodnikiem jak bracia przyrodzeń, a może nawet gorszym, bo oni to przynajmniej trzepią na tym hajs i ktoś z krytycznym myśleniem podejdzie "zdrowo" do diety keto i coś z tego wyniesie. Ty natomiast bezgranicznie wierzysz w jakieś p-------e o szkodliwości węglowodanów i olejów roślinnych samych z siebie - i robisz to z uporem fanatyka, który oprócz narażania się na śmieszność może dorobić się nie szekli, a
  • Odpowiedz
@Kasahara: To już jest typowe targetowanie na najbardziej podatne na takie bzdury osoby na których można by zarobić. Ostatnio był filmik jak pili mleko z pojemnika na olej kokosowy i na bieżąco wymyślali jakie to ma zalety to jeden gadał co innego niż drugi xD Gdybym ich nie znał to bym pomyślał że to jakiś trolling na środowiska keto. Dużo ludzi u nich w komentarzach się już burzy bo o
  • Odpowiedz
@Kasahara: gruba baba jak zacznie ćwiczyć 3 razy w tygodniu, to po traningu włączy się jej giga ssanie i zje dwa pudełka ptasiego mleczka i ogólnie zacznie jeść więcej, bo przeciesz "spala kalorie na siłowni" i opaska jej mówi, że 800 spaliła (a realnie może 300 maks)
  • Odpowiedz
@Kasahara: O, tych dwóch XDD Dorzuć jeszcze do kompletu tego przygłupa, co to twierdzi, że od napojów zero się tyje i ma p-------a na punkcie fruktozy bo organizm "nie umi" sobie z nią poradzić i z cukru nie potrafi pozyskiwać energii. Albo, że nie warto liczyć kcal, bo 1kcal to jest gram wody podniesiony o 1 stopień podczas spalania produktu w kalorymetrze, a przecież organizm podczas trawienia używa energii -
mandanda - @Kasahara: O, tych dwóch XDD Dorzuć jeszcze do kompletu tego przygłupa, co...

źródło: Zrzut ekranu 2026-01-30 o 17.07.04

Pobierz
  • Odpowiedz
@Kasahara: to jest posrane, że te szury nie siedzą w pace na dożywocie, tak samo jak Zięba.
Przecież oni działają na szkodę kraju, powodując, że więcej ludzi trafi do szpitala XD.

Kiedy wejdzie wreszcie jakaś ustawa, gdzie wezmą się za szamanów?
  • Odpowiedz