Wpis z mikrobloga

via Android
  • 5
@krzykrzy1995: no masz mnie( ͡° ͜ʖ ͡°) jak wpadła lepsza premia w robocie to w----------m wszystko i jak sie zastanowiłem to wychodzi jakoś 2,5 roku 😆
  • Odpowiedz
to chyba najlepsza możliwa strategia

@DoktorMorela: zwłaszcza dla ludzi, którzy nie potrafią oszczędzać (jak ja xD)
małymi kwotami coś tam ciułam, ppk kilkanaście k się zebrało, jakieś 200-400 miesięcznie wrzucam w jakieś tam inwestycje w mbanku i też sie tam już coś zebrało, teraz założyłem ike i xtb, żeby sobie grać z mireczkami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co z oczu, to z wydania xD
  • Odpowiedz
@krzykrzy1995 @frytaa @throwawayaccount1 To że ze screena wychodzi, że powinien wpłacić 17 k niekoniecznie to znaczy. Plus 8 k to jest zysk z obecnie otwartych pozycji. Jeżeli zamknął wcześniej jakaś pozycje na plusie to nie jest ona uwzględniana przez aplikację jako "zysk" widoczny na screenie. Jeżeli chcesz realnie sprawdzić wpłaty muszi to zrobić w historii konta zaznaczając interesujące Cie opcje w filtrach.
  • Odpowiedz
DCA robi robotę, nawet jak człowiek zapomni że inwestuje. Mam podobnie - małe kwoty co miesiąc i po paru latach patrzysz na to i myślisz "o kurde, skąd to się wzięło". Najlepsza strategia dla ludzi którzy nie chcą się bawić w timowanie rynku (czyli dla 99% z nas).
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@throwawayaccount1: już pisałem że premie ładowałem i kilka pozycji na plus sprzedałem i wrzuciłem z powrotem, nie chce mi sie liczyć ile premie wrzuciłem, obrócił na plus i minus bo mi sie nie chce,🤣
  • Odpowiedz
DCA robi robotę nawet jak zapomnisz że inwestujesz. Małe kwoty, regularnie, bez emocji - i po paru latach "skąd to się wzięło?". Najlepsza strategia dla tych co nie chcą timować rynku, czyli dla 99% z nas ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz