Wpis z mikrobloga

Pod koniec 2023 kupiłem kartę od GIGAYTE’a. Po podłączeniu do kompa zacząłem miewać lekkie ściny przy załadowaniu systemu, były to kilku sekundowe lagi które ustępowały do 30s. Mówię c--j tam, wszystko inne chodzi git. Na początku 2025 zmieniłem platformę z AM4 na AM5 razem z zasilaczem i nie zgadniecie ale lagi nie ustąpiły ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Następnie zacząłem miewać problemy że układy i rozdzielczości monitorów same sie przestawiały lub zmieniały tapety na kompletnie inne, coś jakby karta włączała jakiś tryb awaryjny.

Na koniec karta zaczęła w aplikacjach pełnoekranowych resetować monitory. Ostatnio również się zdarza że zaczęła się wyłączać w randomowych momentach i wymagało to resetowania kompa.

Odesłałem na reklamacje do producenta, z opisaniem każdego najmniejszego szczegółu, również z załączonymi nagraniami. Napisałem im wszystko, jakie to były rozdzielczości, jakie to kable były używane, czy było coś podkręcane…

Kilka dni temu dostałem wiadomość że karta została NAPRAWIONA i już ją do mnie wysyłają. Trochę się jednak łudziłem, bo patrząc po opiniach ich serwisu (2,6*), wyglądało to zbyt pięknie aby to było prawdziwe.

Karta przyszła, otwieram a tam dostaje to…

Karta miesiąc w serwisie a pan „inżynier” wymienił jedynie pastę i c--j pora na csa. Oczywiście po podłączeniu karty nadal są te same problemy, co przed wysłaniem do pseudoserwisu XD

Parodia

#pcmasterrace #komputery #elektronika
koniczynaxD - Pod koniec 2023 kupiłem kartę od GIGAYTE’a. Po podłączeniu do kompa zac...

źródło: image_picker_3868D003-3011-4046-8CC7-B95F099A1B0F-4761-00000198ACC1EF40

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 8
@maniel nie ma c---a że im odpuszczę. nawet jakbym miał k---a przez 3 miesiące siedzieć na integrze i grać cały czas w half life’a, to będę im wysyłać tę kartę i tworzyć kolejne RMA dopóki albo nie naprawią poprawnie albo nie wymienią mi egzemplarzu na inny (na zwrot kasy nie ma co sie łudzić).
  • Odpowiedz
@elektryczny_mariusz: za trzecim razem dostanie info o zalaniu albo urwanych pinach pod pamięcią, czyli uszkodzenie mechaniczne. ;)

Najlepiej wysyłać odrazu po otrzymaniu karty jak się ma pewność, że to ona jest problemem. Nie dać im pretekstu o "zepsuciu karty"

@koniczynaxD Sprawdzałeś na innej płycie? Jest to samo?
  • Odpowiedz
@koniczynaxD: jedyny raz jak wysłałem GPU, to był Gigabyte GTX 460 to miałem farta w c--j bo brak paragonu a chłop z Proline zeskanował kod z pudełka i przyjęli na gwarancji.
Jakaś kostka się ewidentnie spaliła i karta chodziła tylko na niskiej rozdzielczości, szczęśliwie dla mnie naprawili i działała z 10 lat z przerwami
Na twoim miejscu bym nie odpuszczał to całkiem niezły sprzęt jest
  • Odpowiedz