Wpis z mikrobloga

#gtav #gta6 #pcmasterrace #przemysleniazdupy #niepopularnaopinia czy #popularnaopinia
mirki, im bliżej premiery GTA 6, tym bardziej nachodzi mnie myśl, jaką z-----ą opcją było dzielenie bohatera na 3 w GTA V.
We wcześniejszych GTA miałeś tą swoją postać i w miarę dało się wrzuć w rolę, w piątce, kiedy grasz raz tym raz tym moim zdaniem immersja mocno spadła. A wy jakie macie zdanie o tym?

Dzielenie postaci na 3 w GTA V

• było fajne 57.7% (45)
  • było niefajne 42.3% (33)

Oddanych głosów: 78

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PodniebnyMurzyn: ale też mogłeś się wczuć, tylko miałeś 3 możliwości w kogo najbardziej, na końcu nawet jednego mogłeś się pozbyć (chyba, dawno grałem, już nie pamiętam)
  • Odpowiedz
  • 0
ale też mogłeś się wczuć, tylko miałeś 3 możliwości w kogo najbardziej, na końcu nawet jednego mogłeś się pozbyć (chyba, dawno grałem, już nie pamiętam)

@iErdo: gdzieś przepadła mi ta immersja własnie z tego powodu, robiąc zadania poboczne czy jakieś aktywności wolałbym się skupić na jednej postaci, podobnie jak @PodniebnyMurzyn

w 6 to juz pewnie potwierdzone, że grasz chłopem i babą?
  • Odpowiedz
@iErdo: niby mogłem, ale nie potrafiłem do końca, moje wczuwanie sie było ciagle przerywane przez granie postaciami, które były mi obojętne. A jak jest jedna postać, to ja nią gram, ze tak powiem 24/7, wiem co sie z nia ciagle dzieje i jego historia jest na pierwszym planie.
  • Odpowiedz
@biialas: Ja lubię się wczuć w jednego bohatera, jak w RDR2, ale mi się podobał nawet ten pomysł z 3 bohaterami. Zawsze to coś innego, a jednak mocno się różnili między sobą i byli z różnych środowisk, więc to ciekawe urozmaicenie. Dwóch bohaterów w GTA 6 moim zdaniem to dobry pomysł.
  • Odpowiedz
@biialas: podejrzewam że multi postać w gta6 będzie bardziej rozplanowana i mniej swobodna
pytanie jak fabularnie, ona będzie w celi i nie będziemy mogli przez 20% fabuły nią grać czy jak to będzie nie wie nikt
czy wybór postacii na misjach fabularny będzie dawał coś więcej? wątpie by zrobili tą multipostać abyśmy z nudów se przełączali a faktycznie powinno dawać to coś ekstra
  • Odpowiedz
@biialas: Osobiście na przykład mam mieszane odczucia względem dzielenia bohaterów z jednej strony masz rację i jeśli jest 3 bohaterów to ciężko się wczuć natomiast z drugiej strony było to coś nowego. Dla mnie przynajmniej największym problemem GTA V była zbyt filmowa fabuła i to, że oni chcieli trafić tymi 3 bohaterami do każdego.
  • Odpowiedz
@eSUBA94: Jeśli wierzyć przeciekom to nie będziemy siedzieć w GTA VI w więzieniu a ta laska która ma być główną bohaterką wyjdzie po napadzie na bank podczas którego ją złapali też tam jest wspomniane, że Lucia ma rodzinę i był przeciek, że ona ma syna rzekomo.
  • Odpowiedz
czyli to etap prologu coś jak w gta3

@eSUBA94: Obstawiam, że tak. Tym bardziej, że po tych przeciekach zwolnili pracowników rockstara trochę więc to raczej nie jest przypadek. Więzienie jest dopracowane, ale pamiętaj, że oni mają wspierać oficjalnie tryb RP też, więc to raczej pewnie coś w tę stronę będzie chociaż gdyby zrobili takie coś jak w Mafii II, że Vito trafia do więzienia i tam nim jesteś to mogłoby
  • Odpowiedz
generalnie w rockstarze od jakiegoś prawie roku jest w c--j nie przyjemna atmosfera... pytanie czy to wpłynie na jakość gry?

@eSUBA94: Moim zdaniem wszystko zależy przede wszystkim od tego na jakim etapie była ta gra kiedy odchodzili
  • Odpowiedz