Aktywne Wpisy

cierpka-rzodkiewka +457

trevoz +21
Jak ja nienawidzę tego slurwiałego MacOS.
Nic tutaj nie działa tak jak powinno.
Co chwilę aktualizacje które magicznie zmieniają moje ustawienia.
Monitor co prawda podepniesz ale jak chcesz zmienić skalowanie np. na 125% to trzeba wybrać mniejszą rozdzielczość i obraz jest rozmazany.
W
Nic tutaj nie działa tak jak powinno.
Co chwilę aktualizacje które magicznie zmieniają moje ustawienia.
Monitor co prawda podepniesz ale jak chcesz zmienić skalowanie np. na 125% to trzeba wybrać mniejszą rozdzielczość i obraz jest rozmazany.
W

Zdaje się, że Orange znowu coś knuje. Mam z nimi umowę o internet, telefon i całą resztę i teraz przysłali mi maila, że podnoszą cenę o jakieś 5zł w związku z inflacją. Tylko że w mojej umowie nie ma słowa o podwyżkach inflacyjnych, była podpisywana kilka lat temu jak jeszcze o inflacji nikt nie słyszał. Nawet opis zmian brzmi szemranie, bo nie powołują się na żaden punkt z umowy:
"Zmianę ceny wprowadzamy na podstawie warunków umownych [1]. Zgodnie z nimi opłaty możemy zmienić do 6 miesięcy od dnia ogłoszenia wskaźnika inflacji na stronie internetowej GUS."
Czy ktoś z was wie może czy oni mają takie prawo wynikające z jakiejś ustawy lub innego aktu prawnego, czy po prostu próbują szukać jeleni którzy nie złożą reklamacji? Mi to wygląda na #oszukujo , ale nie chcę przedwcześnie kręcić Małysza. Pierwszy raz dostałem takie pismo.
źródło: 1000017778
Pobierzhttps://nasz.orange.pl/t5/Abonament/Podwy%C5%BCka-abonamentu-o-wska%C5%BAnik-inflacyjny-mimo-%C5%BCe-nie-mam-tego-w/td-p/456195