Wpis z mikrobloga

Ojcu doradziłem kupno Orlenu i kghm, chrzestnej kupuję na wszystkie prezentowe okazje srebrne i złote monety a po urodzeniu również bitcoina i własnie zacząłem uchodzić w rodzinie za prze c---a inwestora, a sam na swoim portfelu który rozkminiam codziennie robię 7% rocznie xD #gielda
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Frwrd05: do mnie tato ostatnio, że "dobrze mówiłeś kiedyś żeby kupować złoto". Tylko że sam się nad zastanawiałem, ale w końcu nie kupiłem XD
  • Odpowiedz
@Frwrd05: @Frwrd05 każdemu komu doradzam coś kupić w celach inwestycyjnych robi mega zyski. A mój portfel był na minusie na koniec roku xD
Jakby co teraz uważam, że jest dobry moment na wejście w btc i ropę ;) obu nie mam
  • Odpowiedz
@Frwrd05: kupiłem teściowi w grudniowym dołku cdr a sobie dnp w listopadzie. Ja chciałem szybkie 20 % a teściowi powiedziałem że 5 % rocznie bez stresu zarobi. Teść po miesiącu ma 20 % a ja jestem 4000 zł w plecy :p
  • Odpowiedz
@Frwrd05: ja zacząłem kupować monety srebrne na jesieni jak były po 250 zł/szt teraz już są po 550 zł/szt. To chyba mój koniec kupowania srebrnych monet.
  • Odpowiedz
7% rocznie na własnym portfelu który rozkminiasz codziennie, a rodzina zarabia na twoich "losowych" radach - to jest piękne. Wychodzi na to że najlepsza strategia to doradzać innym i robić odwrotnie niż sobie xD Ale serio, srebro i złoto to teraz gorący temat, jak już matula pyta to znak że szczyt blisko
  • Odpowiedz
@CashStacker: ja to kupuję w formie zabawy trochę*. Ale jak chce wkurzyć żonę to jej mówię "jak byśmy w tamtym roku zamiast obligacji kupili srebro, to teraz zamiast na stan surowy otwarty to by starczyło na stan surowy zamknięty domu"
*zabawy i zakładam że w razie kryzysu łatwiej uda się wymienić srebrną monetę za kurę i tuzin jajek niż złotówki :D
  • Odpowiedz