Aktywne Wpisy

peoplearestrange +36

Steczny +677
Jak zobaczyłem reklamy zondy na tv republika i kanale zero oraz że finansowała prawicowe eventy takie jak CPAC to już wiedziałem że to scam by wydoić kasę od prawicowych mariuszy z brighton.
Pamiętajcie gdy polska prawica mówi o bogu/praworządności/patriotyzmie to znaczy że coś ukradła.
#gielda #zonda #kryptowaluty
Pamiętajcie gdy polska prawica mówi o bogu/praworządności/patriotyzmie to znaczy że coś ukradła.
#gielda #zonda #kryptowaluty

Redukcja - keto czy high carb, jak Wam lepiej podchodzi?
Ogólnie wolę high carb ze względu, że kręcę sporo cardio i 3 treningi siłowe, ale jestem w stanie to poświęcić, bo musze schudnąć 17 kg. Bazowo robię 500 kcal deficytu.
Case jest taki - (Teoretycznie, bo nie redukowałem na keto) - Na keto nie jem cukru więc lipoliza jest wymaksowana i czy robiąc np. 1h na orbitreku, zamiast czerpać jak na high carbie np. 50% z lipolizy i 50% z glikogenu i treści żołądkowej, to czy na keto było by to z 60-65% z lipolizy i reszta to co jest w brzuchu białka i tłuszczu, i robiąc 1h cardio jestem w stanie po prostu mniej zjeść i mieć te 200 kcal do przodu + to samo przez resztę dnia, bo nie jem cukru i lipoliza więcej mi jedzie fatu przez cały dzień, więc ostatecznie kończę na 800 kcal deficytu bo te 300 extra spaliła mi zwiększona lipoliza na keto i jem o 300 kcal mniej jednocześnie zachowując ten sam stopień redukcji (bo na high carb te 300 kcal już bym odczuł)? Sam trening mogę robić lżejszy na keto a ciut słabsze cardio dokręcę dodatkowym czasem.
Dodatkowo na redukcji na high carb jest duży glutaminian mimo wszystko i przez to się gorzej śpi, a na keto jest więcej gaba i sen lepszy - ale czy na redukcji tez tak jest i redukcja na keto nie rozwala tak snu jak na high carb?
W 99% przypadków high carb > keto
Miej na uwadze, że 500kcal deficytu to jest 2kg/miesiąc. W Twoim przypadku - jeszcze mniej, bo tego nie utrzymasz (skąd wiem? stąd, że każdy, kto tak się zmóżdża nad tak prostą rzeczą, zapomina o najważniejszym, tj. włożeniu wysiłku).
Keto to nie jest żadna magiczna dieta, a po prostu sposób na wypieprzenie 90% rzeczy, przez które ludzie
@arclex: I cyk już klasyczny błąd
@Poemat: mozesz rozwinąć :)?
Jeżeli mam na myśli deficyt rzędu 500 kcal dziennie, to nie mogę sobie wyobrazić, źe myślałbym o redukcji w skali dnia czy tygodnia, a raczej - przynamniej okresu, w którym ten deficyt trzymam na tym poziomie. Nie interesuje mnie,