Wpis z mikrobloga

@przemek-: https://www.businessinsider.com/big-short-michael-burry-ai-bubble-warning-openai-chatgpt-altman-2026-1?IR=T
Michael Burry says AI is a bubble so big that it will tank the market and economy when it pops.
to gość który przewidział globalny krach nieruchomości i banków z 2008r i dokładnie przewidział co się wydarzy na podstawie analizy rynku
teraz pisze o bańce AI która może się wziąć i pyknąć
  • Odpowiedz
@BiggerJapanTapczan: XD Człowieku Bury to co roku od lat starczy że uga buga wielki krach znowu nadchodzi niedawno shorta na nvidie walnal za polowe portoflio bo banka juz peka i sie okazalo ze d--a trzeba ratowac teraz na longu leci (a przynajmniej jak ostatni raz sprawdzalem)
Generalnie to mitoman co ciagle to samo powtarza i raz na 20lat mu siadzie to wtedy sie kreuje na bozka i „A NIE MOWILEM”
  • Odpowiedz
Michael Burry says AI

@BiggerJapanTapczan: Ty jestes jakis uposledzony? Jest fajne powiedzienie, Burry przewidzial ostatnie 20 z 2 kryzysow.....

Deszcz pada Burry drze p---e - KRYZYS, deszcz przestaje padac Burry drze p---e - KRYZYS, swieci slonce Burry drze p---e - KRYZYS.....
  • Odpowiedz
Samo openai to gotowke spala od poczatku

@Ryzcel: tylko, że teraz konkurencja ich wyprzedziła - Gemini jest dużo lepsze, Grok jest troszkę lepszy albo porównywalny za to xAI ma nie tylko czata, do tego jest Antrophic który trzepie niezłą kasę. W OpenAI chyba nie został już nikt kto potrafi to pociągnąć dalej - META też wydała kupę kasy na speców od AI i nic im to praktycznie nie dało.
  • Odpowiedz
@przemek-: nie będę ukrywał że mi to nawet już nie bardzo chce się tego chata otwierać aby przepalić kasę, do kodu używam ale jakiekolwiek większe kawałki to jest j----y syf bez względu na to czy użyje tego czy innego modelu w copilocie. Ostatnie 4 dni refactorowałem kod, który mi AI napisało, wyglądało serio mądrze ale jakieś 90% to był syf. Już mi się nie chce tych promptów nawet pisać, bo
  • Odpowiedz