Wpis z mikrobloga

@Fobiczek: to nie jest kontakt tylko nagromadzenie decyzji które nigdy nie zostały dokończone, te przewody nie wynikają z żadnego planu tylko z kolejnych prób „żeby chwilowo działało”, mostki nie są ani błędem ani rozwiązaniem tylko śladem po kimś kto nie chciał już rozumieć co jest czym, faza miesza się z zerem nie dlatego że tak trzeba tylko dlatego że tak już było wcześniej i nikt nie chciał być tym który
  • Odpowiedz
@Fobiczek: OK. Po pierwsze to musisz zdefiniowac ktore zyly sa ktore (czyli ktore zyly ida z jakiego kabla)

jednym kablem bedziesz mial zasilanie a 2 zyly poleca na lampe.

Duza zszansa ze zasilanie bedziesz mial na brazowym a czarne leca na lampe. Duza !=100% wiec pomierzyc.

Jesli tak bedzie to te 2 zarne co leca na lampe razem pod jeden zacisk nowego a brazowa pod drugi. I wtedy jednym guzikiem
  • Odpowiedz
gorzki, jak wyślę Ci zdjęcie nowego kontaktu napiszesz mi jak małpie co mam gdzie podłączyc? probowke przykładałem do brązowego to świeciła się - czyli faza

@Fobiczek: Dajesz - to sie moze udac :D
  • Odpowiedz
@Fobiczek: nie dzwoń do elektryka ze spółdzielni bo jak to zobaczy to sprawdzi kontakty i dostaniesz 2 tygodnie na doprowadzenie instalacji w mieszkaniu do ładu albo poleci kara.
  • Odpowiedz
@Fobiczek: jak na sztukę nowoczesną to nawet ładne tylko przeraża mnie fakt że to włącznik a nie sztuka nowoczesna. Fazę masz na tym brązowym i czarnym który jest przy nim pozostałe czarne to 0 a uzoemienia tam nie masz stąd te przelotki.
  • Odpowiedz