Wpis z mikrobloga

Czołem

Trenowaliście kiedyś 5/3/1 wendlera? Jakie macie odczucia po tym planie i jak dobieraliscie ćwiczenia akcesoryjne (które, jakie rpe/rir). W necie znalazłem tylko rozpiskę że poza głównym założeniem wendlera jako akcesoria jest Boring But Big w którym robimy np 5x10 65% TM tego samego boju na treningu i zastanawia mnie gdzie np są jakieś podciągania czy ćwiczenia na ramiona.

#silownia #mirkokoksy #mikrokoksy #trening
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Insuliniarz: Coś tam kiedyś robiłem, ale nie mogę sobie pozwolić obecnie na systematyczność treningu 4 razy w tygodniu, a nie chce mi się rozbijać tego na co drugi dzień.

W akcesoriach chodzi o to, żebyś dobrał jedno ćwiczenie push, jedno pull i jedno single leg/core z tego, co pamiętam. Tutaj wrzucasz na przykład podciąganie czy ściąganie drążka wyciągu górnego.
  • Odpowiedz
@Insuliniarz: jeżeli zadajesz pytania o dobór RIR, to jesteś osobą, która nie powinna zwracać uwagi na RIR.

Polecam 531 BBB, ale w wariancie, że robisz 5x5, 5x3, 5x531, a potem normalnie 5/3/1 a BBB z ciężarem z pierwszej serii (tj. co tydzień rosnącym: 65% TM, 70%TM, 75% TM).

Akcesoria dobierasz wg potrzeb. Jak nie wiesz co wybrać, to dorzucasz rozpiętki, wyciskanie hantli, uginanie nóg/rdl, suwnice/wykroki, a na plecy wiosłowanie i
  • Odpowiedz