Wpis z mikrobloga

#wroclaw Jeśli ktoś z mirków lub mirabelek jest z Wrocławia i chciałby zbić piątkę to będzie ku temu okazja w najbliższy weekend - w sobotę oraz niedzielę 31 stycznia i 1 lutego w Hoshi Sushi Psie Pole (ul. Bierutowska 2C) będzie odbywał się mój ramenowy pop-up i przez oba dni będę w lokalu w godzinach jego otwarcia. Podczas pop-upu dla gości dostępny będzie specjalny iekei ramen, którego na codzień nie ma w ofercie lokalu. Można wbijać normalnie bez rezerwacji.

Dodatkowo w poniedziałek 2 lutego w Hoshi będzie kolacja omakase podczas której będziemy z moją różową opowiadać trochę o #japonia - w tym wypadku konieczna jest wcześniejsza rezerwacja, a wydarzenie jest biletowane (210 zł/os). Więcej info tu: https://www.instagram.com/p/DTdiPAliIym/

#ramen #kuchniajaponska #kuchniamg78
MG78 - #wroclaw Jeśli ktoś z mirków lub mirabelek jest z Wrocławia i chciałby zbić pi...
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 0
@murison: W weekend można wbić bez rezerwacji i bez biletu :D nie wiem ile będzie kosztował special, ale raczej nie będzie odstawał cenowo od standardowego ramenu w Hoshi
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@psscp: Bo to nie będzie takie klasyczne omakase, że 6 czy 8 osób siada za kontuarem, tylko kolacja w stylu omakase z przygotowanym menu. Siedzieć będzie się przy stolikach, a rzeczy mają nie być serwowane indywidualnie po jednej tylko będzie się dostawać zestaw (nie wiem czy wszystko od razu, czy będą partie). Możesz zadzwonić do nich i zapytać o szczegóły.

Jak mieliśmy spotkanie w Nare w Skórzewie k. Poznania, które
MG78 - @psscp: Bo to nie będzie takie klasyczne omakase, że 6 czy 8 osób siada za kon...

źródło: Zrzut ekranu 2026-01-28 o 14.38.02

Pobierz
  • Odpowiedz
@MG78: Super to wygląda, na pewno będzie fajnie, ale taki set nie nazywa się omakase tylko moriawase. I myślę że jak Monika z Nare robi omakase to raczej w tych widełkach co podałem ;)
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@psscp: No w sumie masz rację, że użycie moriawase byłoby tu bardziej trafne ;d W Nare na spotkaniu też była używana nazwa omakase, ale przy kolejnych takich spotkaniach będę musiał na to zwrócić uwagę!
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@helghast: Pytałeś jeszcze o doświadczenia, głównie pozytywne ale możemy też porozmawiać o ciemnych stronach Japonii jeśli w tym kierunku potoczy się dyskusja :D
  • Odpowiedz