Wpis z mikrobloga

Najlepiej przechodzić gry z serii Gotrhic chronologicznie?
Nigdy nie grałam, a nie chce się odbić od tej serii.
#gry #pc
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JoeGlodomor: nic nie dodam bo chłop powiedział już wszystko XD

@MagdaCosTam jeśli nie grałaś wcześniej, to na 99% odbijesz się od starych, spieprzonych mechanik, tak samo jak Morrowind zresztą, ale jeśli Cię ciśnie, to leć z datą wydania
  • Odpowiedz
@MagdaCosTam: no to na pewno się odbijesz XD

Sam się odbijam od Gothica (a odbiłem się od nich 20 lat temu xd) ZA MOICH CZASÓW ludzie byli podzieleni, albo Morrowind albo Gothic, wybrałem ścieżkę Morrka
  • Odpowiedz
@JoeGlodomor: bzdura, grałem rok temu pierwszy raz i jest świetny.

@MagdaCosTam Gothic, Gothic II NK i na końcu Kroniki Myrtany Archolos.

Trojke próbowałem dosłownie wczoraj ale masa freezow i bledow, patche niezbyt latają to
  • Odpowiedz
@MagdaCosTam: teoretycznie od Gothic, ale w praktyce łatwiej będzie wejść najpierw w Kroniki Myrtany (QoL). Nie słuchaj tych powyżej, to antyfani nasłani przez bojówki elder scrools. Polecam każdemu poczytać #gothickroniki gdzie jeden Mirek opisuje swoje przygody przy pierwszym podejściu do gothic 1 i 2
  • Odpowiedz
@iErdo:

albo Morrowind albo Gothic, wybrałem ścieżkę Morrka

no nie wiem, ja do Morrowinda po latach już nie potrafię wrócić i odbijam się przy każdej próbie, za to do Gothica wracam od czasu do czasu mimo, że obie gry darzyłem kiedyś podobnym sentymentem

generalnie może i Gothic jest drewniany, ale na jego tle Morrowind to nieociosany głaz xd
  • Odpowiedz
generalnie może i Gothic jest drewniany, ale na jego tle Morrowind to nieociosany głaz xd

@witajswiecie: Lubię obie gry, ale jak po wcześniejszym ograniu gothica odpaliłem pierwszy raz Morrowinda to tak jakby przesiąść się ze zwrotnego auta na tankowiec xD
  • Odpowiedz