Aktywne Wpisy

solejukowski +92
Zbliża się ciekawa premiera w wydawnictwie Mando
Dobrze wychowani. Jak wytresowano milenialsów
___
"Starszym należy się szacunek”
Dobrze wychowani. Jak wytresowano milenialsów
___
"Starszym należy się szacunek”
źródło: 1000081920
Pobierz
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

#trump #usa #ice #polska
źródło: 1000041123
Pobierz@dwojra: Uważam, że to wcale nie jest troll. Generalnie całkiem spora część Polaków w USA przez bardzo długi czas żyła właśnie w ten sposób. Inną kwestią jest to, że nie bycie odstrzelonym to raczej kwestia szczęścia/miejsca w którym tam mieszkasz a nie to, że nie wchodziło się w drogę służbom. Policja raczej nie chodzi i nie strzela do każdego za darmo, ale dostać przez przypadek będąc
@ivan-grozny997: Z-----------c w jakiejś robocie za minimalną krajową przez 20 godzin dziennie - ja już chyba wolałbym ołów xD
źródło: image
Pobierz@ivan-grozny997: Nope - głównie na giełdzie i w urzędzie, nie za minimalną, i nie 20 godzin na dobę panie niewolnikoreczku.
To ja wolę pracować w Polsce xD
@ivan-grozny997: nie nazwałbym tego życiem xD
@ivan-grozny997: to ironia, prawda?
@dwojra: Nie musi być trollem. Trzeba po prostu spróbować zrozumieć jego perspektywę. On nie posiadał zalegalizowanego pobytu, ale pracował i płacił podatki. Być może nie miał jak zalegalizować pobytu z nieznanych mi przyczyn, ale nikomu krzywdy nie robił, więc postrzega siebie jako człowieka względnie uczciwego.
Takich ludzi są pewnie setki tysięcy jak nie miliony.
To nie jest niemożliwe, w stanach będąc nielegalnym imigrantem możesz założyć legalną działalność gospodarczą. Kraj z kartonu i z zerową cyfryzacją.