Wpis z mikrobloga

@tom-ek12333: wytłumaczysz jaki jest sens Twojej strategii jeżeli zmieniasz ja co miesiąc? Tak samo było z BTC, kupiłeś i sprzedałeś na drugi dzień xd jaki jest sens z--------a tagu słodkimi 100 letnimi obligacjiami które dadzą zarobić 400% xd skoro po miesiącu je sprzedałeś xd
  • Odpowiedz
@HAMSKLOSS89: Dokładnie
@tom-ek12333 Nie jestem długo na tagu ale już któryś raz widzę jak wysiadasz z tysiąc letnich obligacji planety pluton i przesiadasz się na coś innego. A nie chodzi w tych obligacjach o to, że są długoterminowe?
Mały dołek na dolarze a ty już uciekasz na coś innego teraz po miesiącu.

Przestań oszukiwać siebie i nas przy okazji. Brakuje Ci zmienności, hazardu. Zacznij normalnie handlować akcjami, rysuj te
  • Odpowiedz
@HAMSKLOSS89: A w zeszłym roku zrobił zawrotne +14% na platynie. Która urosła o +127% XDDDD

https://wykop.pl/wpis/84723179/w-czerwcu-2021-popelnilem-wpis-o-srebrze-wtedy-byl#292235969
@ossprime +1
@tom-ek12333: No i? Rozmawiamy o twojej pozycji na metalach, a nie o losowych spółkach. Z obligacji pewnie też wyjdziesz w połowie rajdu bo ci się coś odwidzi.

PS Sprawdziłem, w 2025 platyna wykręciła +127%. Z czym do ludzi Tomuś?
  • Odpowiedz
@ossprime: jak dla mnie nasz Tomuś ma za lekkie ręce / za dużo pomysłów i brakuje mu chłodnej oceny, za dużo ogląda filmików z żółtymi napisami (gnorts) i przerzuca kasę gdzie akurat wiatr mu zawieje, w pełni rozumiem czemu ojciec mu nie pożyczył siana xD
  • Odpowiedz
przerzuca kasę gdzie akurat wiatr mu zawieje

@HAMSKLOSS89: I zawsze z pełnym przekonaniem, że nowy pomysł da zarobić miliony %. I może by tak było, gdyby nie kolejny lepszy pomysł za miesiąc ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@tom-ek12333: ok, może trzymał dłużej niż Ty. Nie masz wrażenia, że Twoje inwestycje są bardzo krótkoterminowe i że kreski Cie trochę oszukują (albo że są na świecie wydarzenia które mają większy wpływ na kurs aktywów niż to jak powinny iść według kresek)?
  • Odpowiedz
@sebastian-rogalski: no ja jego uran trzymam raz kreski na tym ETF rysował to kupiłem i wrzucam cały czas, jak widać zysk troszke inny jak na obligacjach:) trzymam long term z planem oszczędnościowym nawet nie rozmyślając za bardzo. I nie zmieniam strategii.
Wynik po roku:
supremin1 - @sebastian-rogalski: no ja jego uran trzymam raz kreski na tym ETF rysowa...

źródło: 1000044180

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@HAMSKLOSS89: mam zbliżone aktywo, tylko dolar mi się bardzo tu podoba. Chce zarobić więcej
Nie ma nic bardziej hardcorowego niż stripsy 0% 2053 us. To taki ekwiwalent 100 letnich o niższym duration, jednak stopy w USA są wyższe niż w EU i mają z czego ciąć.

@msr99 @ossprime
  • Odpowiedz
STRIPS z duration 27 w dolarze przy obecnych stopach? Odważnie. Zakładasz że Fed ma więcej przestrzeni do cięć niż ECB, ale jak taryfowy Trump zacznie odpalać inflację to możesz mieć ciekawy rollercoaster. A może o to chodzi? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
ojciec zarobił 140k pln

@tom-ek12333: nie będe ci pisać ile moi rodzice zarobili na metalach bo mi nie uwierzysz. Amatorka to twoje inwestowanie, gorzej sie dosłownie nie da xd
  • Odpowiedz