Wpis z mikrobloga

Czy ja jestem zbyt roszczeniowy, czy stolarza zwiało z orbity?
1. Odpryski na malowanych frontach - myśli, że zaprawki (widoczne z bliska) załatwiają sprawę.
2. Rozstawił wszystko przed montażem w salonie (bez konsultacji) na gołej podłodze i teraz wszystkie panele są porysowane - uważa, że żadna rysa nie jest jego i już tam były, cytuję "mogłem zrobić zdjęcie przed". Podłoga była nowiutenka!
3. Chcę mu potrącić za naprawę i odmalowanie uszkodzonych przy montażu ścian - "no chyba żartujesz"
4. Pomiędzy blatem a korpusem jest prześwit i widać salon - "inaczej się nie da".
5. Płyta między szafkami wiszącymi a blatem się rozjeżdża - "krzywe ściany, nie moja wina"
6. Rozwalona nóżka od zmywarki i zastąpiona kawałkiem blatu - "oj tam, stoi? stoi"
I ja za to mam płacić kilka wypłat?
#remontujzwykopem #remont #stolarstwo #meble #zalesie #wykonczenia
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@akeyo20: kto robił meble na wymiar ten się w cyrku nie śmieje.
Moje perypetie i przygody ze stolarzem debi*em to jedne z moich najlepszych opowiesci towarzyskich xD
  • Odpowiedz
@akeyo20 mam nadzieję, że z góry mu za wszystko nie zapłaciłeś. Jeśli nie to zachowaj ostatnie 20% dla siebie dopóki nie naprawi wszystkich punktów. Jeśli zapłaciłeś to machajacypapiez.jpg.

A tak serio to pismo o naprawienie usterek, fotki z straszonko sądem - chatgpt dobrze Ci to napisze.
  • Odpowiedz
@akeyo20: Dlatego ja mam jakąś fobię i nigdy nie zamawiałem żadnego fachowca, bo właśnie chcę uniknąć takich sytuacji. Wolę spróbować zrobić samemu, nawet jak będzie krzywo/źle, to wiem, że to ja s---------m. A nie że będę sie na kogoś denerwował i potem i tak nic nie zyskam. Albo wolę nawet mieć niezrobione - cokolwiek, tylko nie użerać się z tymi cwaniakami.
  • Odpowiedz
  • 0
mam nadzieję, że z góry mu za wszystko nie zapłaciłeś

@MvPancer: nie no, nie jestem j*bnięty :D

@kwark64 niestey czas gonił, a przy kuchni uznałem, że wyjdzie mi lipa. zaufałem typowi, bo u szwagra zrobił całkiem ok, z minimalnymi niedociągnięciami. ale u mnie to masakra

@hemikalik zobacze wieczorem. jak masz blat lezacy na szafkach, to jak przykucniesz w kuchni i spojrzysz pod blat na polwyspie, to widac normalnie
  • Odpowiedz
@akeyo20: o ile rozumiem opuszczenie panelu od strony salonu na jakieś 3mm od góry żeby zachować linie z frontami, o tyle prześwitu nie czaje. Blat leży na korpusach, wieńce powinny być na równo i zero jakiejkolwiek szpary. Ciekawe.
  • Odpowiedz
  • 4
@akeyo20 jako stolarz powiem ci jedno

Ciśnij tych partaczy płyciarzy do końca.
Dowiedział się jeden z drugim gamoń że można dużo zarobić więc zamawiają formatki w jakiejś Castoramie, składają to u klienta i psują rynek. Zawyżając cenę lub zaniżając. A o stolarstwie nie wiedzą nic.

Im mniej takich gamoni na rynku tym lepiej.
  • Odpowiedz
@akeyo20: chciał bym zobaczyć zdjęcia tych usterek bo często klienci są wyczuleni nad wyraz i próbują rzucić winę na rzeczy które już były a wcześniej ich nie zauważyli na wykonawcę żeby coś ugrać, miałem ostanio że przy remoncie łazienki gdzie było wyburzanie ścian między innymi a wszystko było zakryte kurtynami a ludzie chodzi w tą i SPOWROTEM skarżyli się że im się kurzy
  • Odpowiedz
@akeyo20: Ja bym nie miał nerwów i jednak dopasował tak jak się da, to co się da. No cóż.... Z drugiej strony ktoś musi pchać rozój gospodarki do przodu - im więcej w Polsce uslug tym lepiej się kraj rozwija, bedziesz mial dopasowane meble, a ja bede dzaidował do konca zycia.
  • Odpowiedz