Wpis z mikrobloga

Cześć.
Mam ja sobie mieszkanie, jestem na etapie przeróbek instalacji i pytanie mam o gładzie. Obecnie na ścianach ma tynki gipsowe.
Lepiej zdecydować się na tradycyjne nakładane ręcznie czy maszynowo z agregatu?
Początkowo myślałem o fachowcu, który zrobi to ręcznie, ale trafiają do mnie informację, że podobno nakładane z agregatu są dużo lepsze (na tyle, że takie efektu gładkości i równości ścian nie jest się w stanie uzyskać ręcznie).
Co o tym myślicie? Jakie są plusy / minusy każdego z tych rozwiązań?
#remontujzwykopem #mieszkaniedeweloperskie #nieruchomosci
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PogromaSyrekowHomogenizowanych: myślę, że jednen c--j. Podstawą jest to co masz teraz na ścianie pod lampę smugową. Jak twoje tynki to fale Dunaju to nie wiele Ci to pomoże. Poza tym właśnie robiąc taka rozkmine bierzesz pracę rozumiem pod smugowkę, bo tylko przy takim świetle zobaczysz różnice pomiędzy jednym wykonaniem a drugim. Stawka jest x2. Dobry fachowiec położy z walka lustro i z agregatu. Uważam że różnice nie są zauważalne gołym
  • Odpowiedz
@Piotrek00: Czyli dobrze rozumiem, że trzeba wybrać dobrą gładź po prostu i będzie można uzyskać efekt lustra i tak na ścianie, niezależnie od techniki?

@Doktor_PajHiWo Która robota jest cenowo x2?

@Capshov No ja właśnie chcę zrobić gładzie, bo tynki już mam :D

@Smarek37 Czyli niezależnie od metody nałożenia zaciąga się i szlifuje tak samo? Żyrafą czy piórem czy czym tak fachowiec operuje?
  • Odpowiedz