Wpis z mikrobloga

Jechałem kiedyś samochodem z takim gościem, który myślał, że czym później zatankuje auto na stacji, tym dalej później dojedzie (miał przy sobie 20zł) Minęliśmy kilka stacji, a on przy każdej mówił, że na kolejnej zatankuje. Aż w końcu zabrakło paliwa i pchaliśmy jego gruza na najbliższą stację xd W ogóle nie rozumiał, jak mu tłumaczyliśmy, że to obojętne, czy zatankuje teraz, czy za 10km, bo w baku będzie tyle samo paliwa. Kranik na niego mówiliśmy, bo był tak zakręcony. Do tego jechał wtedy robić jakiś díl i na koniec jak wszystko podliczył to był w plecy xdd
#heheszki
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 19
@AaAnAh: nawet jesli benzyna jest lżejsza od wody, to pelny bak to dodatkowy balast, czyli palisz o 0.0001% wiecej paliwa tylko po to, żeby wozić paliwo. Wujek miał racje.
  • Odpowiedz
@AaAnAh: My raz lecieli autostradą i tak się złożyło, że będziemy tankować na najbliżej stacji bo już wir się zaczął robić. A tu c--j stacja w remoncie. Do następnej autostradowej nie dojedziemy, więc decyzja zjazd bo nawi pokazuje za kilka km CPN. Dojeżdząmy a tam stacja rozmontowana xD Do następnej z 20km. To już przed samą stacją zaczął szarpać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@AaAnAh: Ale przecież jest w tym logika. Na stacji lejesz pełny bak. Powiedzmy, że wystarczy na 600 km. To jest różnica, czy będziesz miał 600 km zasięgu od teraz, czy od stacji 10 km dalej. Niewielka, ale jest.
  • Odpowiedz
tacy kumple tworzą legendy

@K-S-: Mój kumpel był legendą, mówie kumpel, chociaż starszy niz ja i był to czlowiek z PRL u wychowany na starych wartościach i innym modelu rodziny.
Dawał żone wypłatę, ale w kazdym miesiącu dawał o kilka dni póxniej, czyli jeden miesiąc pierwszego, w nastepnym piątego i tak dalej
Wiesz jaki był myk?
Na przestreni roku dawał jej tylko 11 wypłat, jedną miał w kieszeni i nawet
  • Odpowiedz
@AaAnAh: ja tu widzę efekt psychologiczny, im mniej paliwa tym bardziej ekonomiczna jazda. Ja tak mam jak jadę służbowym, jak jest pełny bak to tryb sport i butowanie xD a jak wyskoczy rezerwa 100km zasięgu i do najbliższej stacji flotowej mam 60km to grzecznie włączam eko, hamuję silnikiem i nie przekraczam prędkości.
  • Odpowiedz
@AaAnAh: mój brat tankuje od lat za tą samą kwotę mimo inflacji i ciągle jeździ na rezerwie. Kiedyś do mnie dzwoni i mówi, że mu samochód stanął i musiał zepchnąć z drogi i nie wie co się stało. Mówię, że może benzyny dolej. On, że nie ma kanistra. To ja, że na stacji kupi, wleje paliwo i tyle. No to on, że eee nie, może ja przyjadę i mu to
  • Odpowiedz