Wpis z mikrobloga

#silownia Siemka pisze z pytaniem otóż wykonuję trening push pull legs 5 razy w tygodniu i teraz pytanie na treningu push wykonuje 6 ćwiczeń:
-3 na klatę góra środek i rozpiętki
-po jednym bok barku, górka barku
- jedno na triceps
Trening pull:
-3 na plecy (podciąganie,wiosło,i jakieś ściąganie)
-tył barku
-biceps
Nad nogami nie będę się rozpisywał bo są to poprostu przysiady, wykroki i maszyny
W każdym ćwiczeniu wykonuje 3 serie robocze do upadku mięśniowego,
Czy tyle ćwiczeń wystarczy na rozbudowę danych partii? Czy jednak przydałoby się dołożyć gdzieś jakiegoś ćwiczenia
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dominsiemaelo: intensywność masz dobrą, ja bym nic nie dokładał ani nie zmieniał dopóki progresujesz.

wiem że niektórzy robią po 8 ćwiczeń na trening i pytanie czy tyle jest w ogóle potrzebne

@Dominsiemaelo: to też zależy jaki cel mają i plan, chyba że myślą że im więcej tym lepiej ale to tak nie działa łatwo przeładować plan. Twój plan wydaje się spoko, ja bym nie kombinował.
  • Odpowiedz
@Dominsiemaelo: jak robisz 18 serii w skali tygodnia na grupę, do upadku, to na pewno wystarczy. Czy będą efekty - zależy od diety w takim samym stopniu.

Zmieniasz dopiero jak coś przestaje działać i wtedy tylko to, co przestaje działać, a nie wszystko.

Ale generalnie to im więcej, tym lepiej, przy czym ogranicza Cię czas, życie, jedzenie, stawy i ścięgna i regeneracja. Jeden będzie mógł zrobić 5-8 serii dwa razy
  • Odpowiedz