Aktywne Wpisy

niebadzogrem +139
Wszystko zależy ile te laski zarobiły.
Sam jestem hetereo ale mam dość moich zarobków. Mam 5000 na rękę w państwówce jak mam za to kupić dom czy coś zobaczyć?
Zgodziłbym se nasrać do ryja, złapac bukake przez cały amerykański rząd nawet Polski. 1 dzień obojętnie czego z czego się wyliżę zdrowotnie za powiedzmy milion dolarów to uczciwa cena.
Wszystko sprowadza się do tego ile by płacili, czy za milion dolarów nie dalibyście zrobić
Sam jestem hetereo ale mam dość moich zarobków. Mam 5000 na rękę w państwówce jak mam za to kupić dom czy coś zobaczyć?
Zgodziłbym se nasrać do ryja, złapac bukake przez cały amerykański rząd nawet Polski. 1 dzień obojętnie czego z czego się wyliżę zdrowotnie za powiedzmy milion dolarów to uczciwa cena.
Wszystko sprowadza się do tego ile by płacili, czy za milion dolarów nie dalibyście zrobić

johann_10 +764
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Czytam na wykopie, ze architekci systemow/oprogramowania nie są zagrożeni przez AI.
Zastanawia mnie jaka to tajemnicza "wiedza domenowa" siedzi w glowach tych specjalistow - w sensie czego konkretnie AI mi nie wytlumaczy? Bo coś co da sie nazwać i ma swoje zasady to AI o tym będzie wiedzieć i mi to wytlumaczy.
Na ten moment nie jestem w stanie sobie wyobrazić, czegos co senior architekt wie a AI nie.
Bo w elektronice to AI sie potrafi zgubic na schemacie - sam tego doswiadczam, ale wiedza informatyczna? Ciezko mi sobie wyobrazic ze AI czegos nie bedzie wiedziala, bo wszystko jest opisane w stosach (hehe w stosach) dokumentacji.
Ok. To teraz troche mi odpowiedziales - ze jak jakies rozwiazanie jest bardzo wyjatkowe i problem wystepuje indywidualnie to faktycznie przyda sie ogarniety senior architekt - tylko znowu jaki procent senior architektow robi przy takich bardzo indywidualynch i nieszablonowych rzeczach.
@TeeMitSchokolade: IMO:
Połącz ignorancję, czyli brak wiedzy o tym jak ma działać przyszła AGI i ASI (superinteligentna AGI), z psychologicznymi mechanizmami takimi jak: wyparcie, zaprzeczenie, racjonalizowanie, zaburzenia narcystyczne (w tym - megalomania), brak wyobraźni, niewystarczające IQ i zdolność posługiwania się logiką, brak elastyczności umysłowej na nowe idee, konformizm, a dostaniesz obraz ludzi, którzy myślą, że AI (AGI) i androidy
źródło: image
Pobierz@TeeMitSchokolade: Żadna tajemna, po prostu nie ma jej spisanej i dostępnej do trenowania. AI/LLM uczą się "przez przykład", muszą mieć gigantyczną ilość przykładów żeby się dobrze nauczyć. O ile z kodem źródłowym nie ma problemu o tyle z wiedzą domenową jest o wiele gorzej - albo masz przykłady albo
@TeeMitSchokolade: Na chwilę obecną jak testuje clauda to on ma tendencję do pisania leniwego kodu, więc wiedza z architektury się przydaje, ale to wiedza na poziomie kursu z udemy za 50 zł albo książki. Raczej dobre praktyki projektowania aplikacji które raczej większość ludzi zna.