Wpis z mikrobloga

Kurier GLS właśnie przyniósł mi paczkę (nieco w szoku, 19:55, nie wiedziałem, że w moim mieście kurierzy tak późno pracują) z zamawianym na morele.net monitorem DELL.

Poziom zapakowania monitora za prawie 2tys zł przez morele to istny dramat. W sumie nie wiem czy dobrze, że odebrałem przesyłkę. Monitor wysłali w oryginalnym opakowaniu, zabezpieczonym kilkoma tasiemkami i tyle :) karton obity, monitor po rozpakowaniu cały mokry, wilgotny, w środku część kabli latała luzem. Nie wiem - może monitor jest walnięty, a morele stwierdziło, że dobrze zrzucić na kuriera ? Jeszcze nie odpalałem, suszy się :)

@morele_net gratuluję <3 jak nie macie metra folii bąbelkowej czy 2 metrów streczu to niech ktoś skoczy do biedry po chociaż folie spożywczą aby sprzęt nie przychodził mokry.

#morele #morelenet #komputery #monitory #zakupy
Cantwoo - Kurier GLS właśnie przyniósł mi paczkę (nieco w szoku, 19:55, nie wiedziałe...

źródło: 1000015751

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Cantwoo: Radzę sprawdzić od kogo kupowałeś. Morele już dawno robi za marketplace i jak ktoś tego nie wie, to się może naciąć jak na Alledrogo robiąc zakupy od Januszexu, a nie Morele xD
  • Odpowiedz
  • 1
@Cantwoo sposób zapakowania, a raczej jego brak, to chyba niestety wszędzie tak wygląda. Kupowałem trzy monitory w ciągu ostatnich pięciu lat i wszystkie przychodziły w samym pudle.
Ostatni, który kupiłem przyszedł w co prawda suchym kartonie, ale z dziurą 3x3cm xD Na szczęście w środku nic się nie uszkodziło
  • Odpowiedz
  • 1
@Ralphs: nie wiem, metr bąbla, trochę streczu, cokolwiek przecież to nie jest jakiś koszt przy monitorze za 2k. W ogóle jako firma kurierska odmówiłabym przyjęcia tak zapakowanego sprzętu bo to za duże ryzyko za coś się uszkodzi w transporcie. Na tym kartonie nie było nawet naklejki w stylu "uwaga nie rzucać", totalnie nic.
  • Odpowiedz
  • 0
@Cantwoo no niestety, dlatego trzeba patrzeć na politykę zwrotów. Ja praktycznie wszystko kupuje na Amazon, bo oni odsyłają hajs zanim jeszcze towar do nich dotrze bez podania przyczyny zwrotu xD
  • Odpowiedz
  • 0
@Ralphs: też staram kupować się na Amazon, niestety tutaj połasiłem się na promkę

@Patryk4 jest, co nie zmienia faktu, że nawet jakby było używane to powinni to wysłać normalnie. Odpalę jutro bo teraz przez tą wilgoć boję się o jakieś zwarcie.
  • Odpowiedz
@Cantwoo: one wszystkie tak przychodzą, bez względu na cenę i sklep, sklep pewnie je też tak dostaje :P

najlepiej zamawiać w lato, to wtedy nie ma wilgoci ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Cantwoo: dlatego nie rozumiem kupowania takich rzeczy i płacenia z góry XD takie rzeczy tylko za pobraniem a jak paczka wygląda tak jak to czyli jak g---o poprostu nie odbierasz i elo la vida loca

Tylko i aż tyle ale jak widac ludzi to przerasta. Moim znajomym też nie mogę tego wbić do głowy
  • Odpowiedz
@Cantwoo: Wydawało mi się, że już w 2016 roku każdy rozsądny człowiek wiedział, żeby na Morele nie kupować nawet płynu do czyszczenia monitora.
  • Odpowiedz
Cześć, koniecznie zareklamuj produkt na naszej stronie, dodaj również zdjęcia. Będziemy działać w tej sprawie. ;)

W razie pytań, pisz śmiało do nas na priv. ;)
  • Odpowiedz