Aktywne Wpisy

ziomgaltestowy +70
Zatrudnili u mnie zoomera i to ile on p----------a kasy to głowa mała. Jego zycie idealnie opisuje konsumpcjonizm 21 wieku i "problemy" z jakimi młodzi się obecnie mierzą.
Koles codziennie zaczyna dzień od energetyka z żabki. Zamiast zrobić swoje jedzenie to kupuje jakies wykwintne gotowce albo zamawia z restauracji do biura XD Po południu wlatuje 2 energetyk albo jakies picie też z żabki, gdzie ceny są w skrócie mówiąc p------e. No i w
Koles codziennie zaczyna dzień od energetyka z żabki. Zamiast zrobić swoje jedzenie to kupuje jakies wykwintne gotowce albo zamawia z restauracji do biura XD Po południu wlatuje 2 energetyk albo jakies picie też z żabki, gdzie ceny są w skrócie mówiąc p------e. No i w

dybers +10
#gielda Do czego używacie AI na giełdzie oprócz analizowania spółek? Ja ostatnio sobie zrobiłem agenta, który codziennie eksportuje csv z stock screenera TW. Lista zawiera smieciuchy, które danego dnia mocno padły. Potem dostaje krótki raport co to za spółka i dlaczego spadła. Znacie jakieś inne ciekawe zastosowania?

Mamy jedno życie, na świecie jest pewnie ze 200 państw, a większość z nas spędzi >95% życia w jednym, może we dwóch z nich. Kilka/Kilkanaście innych zobaczymy podczas city-breaku, wakacji all-inclusive albo jakichś dłuższych wyjazdów.
Człowiek może i chciałby zobaczyć inny styl życia, kulturę, pożyć w innym miejscu, nie wiem, może w Norwegii, we Włoszech, Japonii, Nowej Zelandii, lista pewnie jest dużo dłuższa, ale ani nie jest to takie proste, ani też nic z tym nie robi.
Jak byłem kilka lat młodszy to pracowałem w biurowcu przy Dworcu PKP w Poznaniu - zdarzało mi się patrzeć na ludzi idących z bagażami na dworzec i analizować w głowie - dokąd jadą, po co, może coś się stało nagle w ich życiu i muszą wyjechać, a może to zaplanowane szczęśliwe wakacje. Więc wtedy już pewnie męczyły mnie tego typu przemyślenia.
I nie chodzi o to, że inny kraj byłby lepszy niż Polska - po prostu inny.
#feels #rozkminy #podroze #emigracja #zagranico
Przerysowany przykład: będziesz u nas obcokrajowcem, poznasz dobrze język, usłyszysz od znajomego w knajpie tekst 'kibel jest uwalony jak stół Durczoka, trzeba srać na Małysza'. Zrozumiesz to? Wątpliwe.
@MarcinDerk: Tak samo. Jest wiele fajnych miejsc w innych krajach które warto zobaczyć, ale po powrocie okazuje się, że u nas jest równie pięknie.
Jestem, a raczej już byłem(przestałem pracować jako pilot)pilotem turystycznym, zwiedziłem trochę, ale w Polsce jest tak wiele pięknych miejsc, że życia zabraknie żeby je zobaczyć.