Wpis z mikrobloga

Hej. Planuje przenieść numer do Orange na kartę. Widzę, że jest teraz możliwość zakupu jednorazowego pakietu za 365 zł w którym dostaje się 1TB w standardzie plus 1TB za włączenie usługi w mój Orange. Daje to około 170gb na miesiąc. Do tego przenosząc numer mogę skorzystać z promo "bez limitu za 0 zł +
9600 GB ekstra przez rok" gdzie w pierwszym miesiącu nie płacę nic i mam 825gb, a przez kolejne dwa miesiące płacę po 15 zł i znowu mam po 825gb. Po tych trzech miesiącach planuje wyłączyć usługę i wykupić właśnie wspomiane 365 dni za 365 PLN. Daje to łącznie 15 miesięcy za 26 PLN/miesiąc, z pakietem internetu na poziomie minimum 170GB co jest zdaje się mega korzystną propozycją, ale zastanawiają mnie dwie rzeczy. Czy po 3 miesiącach nie będzie problemu z wyłączeniem usługi "bez limitu za 0 zł +
9600 GB ekstra przez rok" i wykupieniem pakietu za 365 PLN i druga sprawa to czy w tym pakiecie za 365 PLN są nielimitowane połączenia głosowe, SMS/MMS (czy tylko internety). Ktoś się orientuje może?

#prepaid #orange #orangenakarte #operatorzykomorkowi #nakarte
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@q9090: jestem zdania, żeby nic nie kompilować. Po prostu wykupić sobię pakiet za 35zl miesięcznie cykliczny lub nie.. Też mam 9600. Generalnie ciężko to wszystko wykorzystać. Ja po prostu raz na miesiąc doładowuje i tyle. W tym jest wszystko rozmowy, SMS-y itd nielimitowane. Generalnie najprostsza i najbardziej użyteczna, nieskomplikowana rzecz którą każdy potrzebuje
Monsanto93 - @q9090:  jestem zdania, żeby nic nie kompilować. Po prostu wykupić sobię...

źródło: 1000006816

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@Monsanto93: no właśnie chodzi o to że mi potrzeba około 80GB na miesiąc. Opcja o ktorej mówisz jest ok, ale trzeba co miesiąc doładowywać konto (jasne - można doładować z góry kwota w okolicy 300PLN, ale wtedy jest ryzyko, że jak czegoś nie zauważysz to Ci ściągnie jakieś środki z tej puli albo można ustawić automatyczne przelewy w banku) i wychodzi 35PLN/miesiąc, a opcja o której ja piszę (jeśli dobrze
  • Odpowiedz
@q9090: mam Orange free. Od bardzo dawna nie musiałem płacić. Dzwonię tylko przez internet albo do mnie dzwonią. Minuta 59 gr. Nie opłaca się dzwonić. No ale pewnie place 2 zł za miesiąc.

Patrzysz tylko na GB a zapominasz o zasięgu. Od 16 jak ludzie wracają do swoich mieszkań ciągle przerywa. Pobranie większych plików to problem. Rozmowy przerywa. Raczej nie zagrasz jeżeli co kilka minut lag. Możliwe że GB dużo
  • Odpowiedz
  • 0
@paw1470: jak będzie zrywać zasięg to przyniosę nr gdzie indziej 😀 to jest ta zaleta prepaida, a przez pierwsze 3 miesiące (zanim wykupie na 365 dni) będę już raczej wiedział jak z zasięgiem. A mieszkam w 3miescie więc liczę na to że problemów jednak nie będzie. A to że nie wykorzystam wszystkich GB to już wiem teraz. Potrzebuje około 80GB/miesiąc, ale jednak nie mogę znaleźć lepszej oferty więc jak coś
  • Odpowiedz
@paw1470 wszystko zależy od miejsca w którym korzystasz ale jeśli nie jest to wieś powinno być więcej niż ok @q9090 sam korzystam z pakietu za 365zl i jestem mega zadowolony. Ważnym dodatkiem jest to że net w roamingu też się kumuluje i jeśli np jak ja wyjeżdżasz raz w roku na wakacje to masz go praktycznie bez limitu. Aktualnie po 4 latach zostało mi ok 500gb w UE
  • Odpowiedz
@archi3: właśnie w mieście w bloku mam problemy. Dużo starszych bloków w okolicy. Czasami przerywa. Możliwe że za dużo telefonów. Podobno plus działa w okolicy dużo lepiej ale nie opłaca mi się zmieniać.
  • Odpowiedz
  • 0
@paw1470: czemu nie opłaca się zmieniać? Jeśli go nr na kartę zmiana następuje po 24-48h (chyba że już wykupiłeś pakiet). Polecam zakup paru starterów po 5zl i próbować. Dużo zależy też od tel jaki posiadasz (czy ma agregację pasm itp) starsze nie są dobrze przygotowane do 5g
  • Odpowiedz
@archi3: w moim przypadku nie opłaca się zmieniać. Na moje potrzeby jest wystarczająco. Pewnie wychodzi mi 2 zł na miesiąc. Taniej nie będzie. Ja nie dzwonię i ludzie też nie dzwonią. Jak mi się chce to odpiszę. Jak muszę dzwonić to za 1 zł aktywacja pakietu na 1 dzień albo komunikatory. Zamiast przenosić lepiej mieć drugi numer do innych zastosowań.
  • Odpowiedz