Wpis z mikrobloga

hej Mirki. Mam problem kupiłam pół roku latarkę https://allegro.pl/produkt/latarka-klasyczna-videx-1200-lm-led-c4fe3444-345b-4515-862e-b97bddc871aa?fromInactiveOffer=archived&offerId=14129198973
Poleżała w szafce i przestała świecić.
Latarka użyta może z 3 razy, dzisiaj chciałam odpalić ale nie zaświeciła. Po podłączeniu do ładowania na początku świeciła czerwona, później zielona dioda. Podczas podłączania do ładowania latarka wykonuje krótki błysk światła (więc dioda led raczej działa). Jednak po odłączeniu ładowarki nic się nie dzieje - dioda która określa % naładowania jest czarna, latarka nie świeci się. Latarka używana wyłącznie w domu, nie spadła, nie jest zanieczyszczona.

Pytanie ktoś tak miał? Jakieś pomysły (nie chce mi się odsyłać) więc najpierw kombinuję. Możliwe żeby akumulator (nowy) umarł po pół roku w latarce i nie chciał się ładować?

#pytaniedoeksperta #pytanie #latarki
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@vieniasn: dzięki. Ale to nówka latarka, na moje potrzeby wystarczy. Kupiłam w lipcu tamtego roku i użyłam dosłownie 3 razy. Więc tak bardzo potrzebuję xd tylko się wkurzyłam bo potrzebowałam zajrzeć pod kanapę a ona kaput i musiałam olightem 90 świecić
  • Odpowiedz
@krytyk1205: jak masz gdzie spróbuj podładować ten akumulator ładowarką do Li-ion lub dać nowy akumulator

jest pewne ryzyko, ze jak kupiłeś tę latarkę to była już rozładowana fabrycznie i jak leżała nieużywana w szafie do akumulator jeszcze bardziej się rozładował (bo akumulatory tak mają) i tak bardzo się rozładował, że albo się uszkodził albo wbudowana w latarkę ładowarka traktuje go jako uszkodzony i odmawia ładowania
  • Odpowiedz
@krytyk1205: latarki akumulatorowe trzeba od czasu do czasu naładowac do pełna. Akumulatory w takich zabawkach są : małe, słabej jakości, chińskiej firmy krzak. Masz przyczynę i powód. Jak masz miernik to ustaw na V- i zobacz co się wyświetli
  • Odpowiedz
  • 0
@vieniasn: wolę najpierw sprawdzić, bo od samego leżenia raczej nie mogła umrzeć, pisałam już ze sprzedawcą i nie będzie problemu. Ale ja jestem chora jak mam coś odsyłać, więc najpierw sprawdzę.
@Catmmando: @FilipWWL: jak kupiłam to świeciła jak głupia i była też później ładowana. Sprawdzę ten akumulator.

Dzięki experci. ❤️
  • Odpowiedz