Aktywne Wpisy

astralkowa +662
Pamiętam jak ostatnio stałam na przejściu na czerwonym i nic nie jechało, więc część ludzi zaczęła przechodzić. Sama się wahałam, ale potem przypomniałam sobie tekst, że "upadek społeczeństwa zaczyna się od upadku jednostki" i grzecznie poczekałam na zielone xD
#heheszki #przemyslenia #truestory
#heheszki #przemyslenia #truestory

Wilczak +177

Ogólnie takie coś mi się rzuciło, ale nie do końca mogę znaleźć info czy ma agregację pasm?
https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/urzadzenia-sieciowe/routery/router-tp-link-archer-nx210-5g-2-4-5-ghz-dualband-wi-fi-mesh-gniazdo-sim?gad_source=1&gad_campaignid=20493287202&gbraid=0AAAAADoIO68i3aJTQRUha46CdjXsTA2mY&gclid=Cj0KCQiAm9fLBhCQARIsAJoNOcsCBTc2XeNnaAdrkjFoOpTghKmM-l7eNf1eO-a7nlrL60dRUpb1pqIaAuDFEALw_wcB
#modem #router #5g
- jeśli jest w miarę OK to takie ODU IDU da radę,
- jeśli chcesz wycisnąć maksa z połączenia radiowego to wtedy router (szukaj takiego, który ma 4 złącza antenowe, na przykład Cudy P5 - sam go używam) z anteną panelową zewnętrzną obsługującą częstotliwości takie jakie są na najbliższej stacji bazowej. Antenę mocujesz jak najwyżej i ustawiasz w kierunku stacji.
Zewnętrzne anteny dopinane do routerów wewnętrznych to jest półśrodek. W przypadku 5G masz zauważalne straty na kablu jeśli łączysz się do prawdziwego 5g na wysokich częstotliwościach(np n78 w paśmie C). Poza tym te zewnętrzne złącza są zwykle tylko na konkretne pasma lub mają inne ograniczenia
W przypadku ODU
Daj linka do jakiegoś ciekawego zestawu ODU IDU. Ja widzę głównie gotowce od ZTE lub Zyxela jak szukam.
Ja korzystam z Cudy P5 bez żadnych modyfikacji ale mieszkam blisko stacji. Interesowałem się anteną zewnętrzną ale jedyna jaka znalazłem z MIMO 4x4 i wsparciem n78 kosztuje prawie 2k.
Jak w tych ODU IDU wygląda wsparcie MIMO?