Aktywne Wpisy

Sonny86 +188

Jogi4 +39
Dlaczego jak płacę za butelkę wody, to płacę tą zasraną kaucję pieniędzmi, które mógłbym wydać w każdy inny sposób, w każdym innym miejscu. Dlaczego natomiast te pieniądze są "zwrcane" jako bon do konkretnego sklepu, w którym zwram te butelki. Według mnie to i tak jest wymuszenie bo nie mogę wtedy tych pieniędzy wydać jak ja chcę, tylko jestem zmuszony do wydania w konkretny sposób
#kaucja #panstwozdykty
#kaucja #panstwozdykty

W relacjach najbardziej "kocham" dwa momenty:
- pierwszy: gdy w końcu przełamuje się by zaufać danej osobie. Zwykle następuje to przynajmniej po paru tygodniach randkowania, długo po tym jak druga strona wyzna miłość. Gdy postanawiam (świadoma decyzja) zaufać, tworzyć coś fajnego, dać szansę, samemu się otworzyć.
- drugi: gdy już po rozstaniu, z perspektywy czasu uświadamiam sobie jak bardzo zwyczajna i niewystarczająca była ta osoba. Jak uświadamiam sobie ile dawałem ja, a ile druga strona, że zazwyczaj stałem kilka poziomów wyżej i zwyczajnie zasługuje na kogoś dużo lepszego z uwagi na moją wartość.
Oba są dla mnie równie ważne i powodują kosmiczny wyrzut dopaminy/serotoniny. Cykl życia
#psychologia #relacje #przemyslenia
Czekaj, co? xD przecież takie szybkie wyznawanie miłości to już w ogóle jest mega redflag