Wpis z mikrobloga

Wyobraźcie sobie taką sytuację. Ginie wasz ojciec, brat, syn, mąż zastrzelony przez policję na ulicy. Widzicie nagrania w internecie jak go obezwładnia 7 ludzi i jak tak leży na ulicy to jeden z nich pakuje mu cały magazynek.

A po tym wszystkim minister obrony pisze w internecie że zajebistą robotę policja robi, je*** lewaków a policjantowi należy sie medal.

To nie jest wcale takie odległe.

#usa #polityka
MYexodus - Wyobraźcie sobie taką sytuację. Ginie wasz ojciec, brat, syn, mąż zastrzel...

źródło: Screenshot_20260125_124041_X

Pobierz
  • 100
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ojciec tego typa ostrzegał go żeby nie brał aktywnego udziału w protestach

@omnipotentmasterofnone: a nie no to można go odstrzelić bez moralnego obciążenia, skoro w demokratycznym kraju wystarczy nie korzystać ze swoich praw, bo patus w mundurze może z tobą i twoją rodziną zrobić co chce, a ty przyklaśniesz bo przecież twoja i ich wina.

cały czas się próbował podnieść i wtedy zobaczyli że ma b--ń. Jeden sięgnął żeby go
  • Odpowiedz
najlepiej w ogóle z domu nie wychodzić, rząd niech robi co chce, aparat państwa niech zabija ludzi, a Ty siedź w domu i w ogóle najlepiej się nie odzywaj

@MYexodus: A potem zostaw rodzinę bez męża i ojca, bo poszedłeś ,,walczyć'' za społeczeństwo, gdzie większość ma Cię kompletnie w 4 literach.
  • Odpowiedz
  • 14
Ojciec tego typa ostrzegał go żeby nie brał aktywnego udziału w protestach, ale lewar zawszę mądrzejszy. Nie został zastrzelony na ziemi, cały czas się próbował podnieść i wtedy zobaczyli że ma b--ń. Jeden sięgnął żeby go rozbroić a drugi wyciągnął b--ń i zaczął pruć. Classic fafo

@omnipotentmasterofnone:
Zawsze się znajdzie tłumaczenie, dlaczego mozna zabić lewaka (chociaz nawet nie wiem czy nim był, ale zawsze mozna dac łatkę), przecież wystarczy że
text - >Ojciec tego typa ostrzegał go żeby nie brał aktywnego udziału w protestach, a...

źródło: usa_trump_prawo

Pobierz
  • Odpowiedz
@MYexodus: tak zaczyna się reżim. Nie ma fajerwerków, są najpierw incydenty, a później codzienność. Nie trzeba do tego większości, wystarczy uzbrojony aparat represji. Nie myślałem, że takie sceny będziemy oglądać w Ameryce. Co za upadek.
  • Odpowiedz
żyję w Polsce i g---o mnie to interesuje xD

@dobry-informatyg:
Kiedy przyszli po komunistów, nie protestowałem. Nie byłem komunistą.
Kiedy przyszli po związkowców, nie protestowałem. Nie byłem związkowcem.
Kiedy przyszli po Żydów, nie protestowałem. Nie
  • Odpowiedz