Aktywne Wpisy
codziennaKasia +36
Ceny starych domów w miastach wojewódzkich zwariowały kompletnie.
Sam mieszkam na zadupiu w nowym domu. Dzięki pracy zdalnej mogę sobie na to pozwolić (żona też częściowo zdalnie).
Ale coraz częściej spoglądam tęsknym wzrokiem za tymi osiedlami domków gdzieś na obrzeżach wojewódzkich z szybkim dojazdem do korpo mordorów, przedszkoli, sklepów, z całą tą infrastrukturą, cywilizacją. Też głównie ze względu na dzieci.
I
Sam mieszkam na zadupiu w nowym domu. Dzięki pracy zdalnej mogę sobie na to pozwolić (żona też częściowo zdalnie).
Ale coraz częściej spoglądam tęsknym wzrokiem za tymi osiedlami domków gdzieś na obrzeżach wojewódzkich z szybkim dojazdem do korpo mordorów, przedszkoli, sklepów, z całą tą infrastrukturą, cywilizacją. Też głównie ze względu na dzieci.
I
źródło: image
Pobierz
wezsepigulke +662
źródło: 1000033821
Pobierz

Zależy mi na pracy zdalnej lub przynajmniej hybrydowej. Rozważam dwie opcje:
Pierwsza to studia podyplomowe (jeszcze nie zdecydowałem dokładnie jakie). Zastanawiam się, czy po ich ukończeniu będę miał szansę znaleźć pracę w tym segmencie i jakie są obecnie perspektywy na rynku? Warto dodać, że pracowałem przez rok w systemie SAP, więc mam podstawową znajomość tego narzędzia.
Druga opcja to stanowisko analityka finansowego. To także odejście od księgowości, ale wydaje mi się, że jest bliższe moim obecnym kompetencjom. Nie wiem jednak, jakie są perspektywy rozwoju w tej ścieżce.
Z góry dziękuję za każdą opinię na temat tych zawodów. #sap #praca #pracbaza #epr #analizadanych