Wpis z mikrobloga

Jestem w trakcie przebranżowienia się po kilkunastu latach pracy w księgowości. Czuję się znudzony tym, co robię, a dodatkowo martwią mnie bardzo słabe zarobki w tej branży. Chcę spróbować czegoś nowego, ale nie jestem pewien, czy to dobry wybór.
Zależy mi na pracy zdalnej lub przynajmniej hybrydowej. Rozważam dwie opcje:
Pierwsza to studia podyplomowe (jeszcze nie zdecydowałem dokładnie jakie). Zastanawiam się, czy po ich ukończeniu będę miał szansę znaleźć pracę w tym segmencie i jakie są obecnie perspektywy na rynku? Warto dodać, że pracowałem przez rok w systemie SAP, więc mam podstawową znajomość tego narzędzia.
Druga opcja to stanowisko analityka finansowego. To także odejście od księgowości, ale wydaje mi się, że jest bliższe moim obecnym kompetencjom. Nie wiem jednak, jakie są perspektywy rozwoju w tej ścieżce.
Z góry dziękuję za każdą opinię na temat tych zawodów. #sap #praca #pracbaza #epr #analizadanych
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@marian-krzaklewski: w sapie nie ma teraz pracy dla juniorów, ale możesz próbować. Najlepiej mieć 10lat doświadczenia jako konsultant i znać angielski. Słaby rynek. Może pod FI prędzej coś znajdziesz jak dokładnie znasz procesy
  • Odpowiedz