Aktywne Wpisy

Vanche +353
TreΕΔ przeznaczona dla osΓ³b powyΕΌej 18 roku ΕΌycia...
StalkomirNowak +1366
Na Wykopie same pesymistyczne treΕci, wiΔc chciaΕem siΔ pochwaliΔ moim osiΔ
gniΔciem.
UdaΕo mi siΔ stworzyΔ algorytm kompresji plikΓ³w ktΓ³ry zmniejsza ich wagΔ o 3%, ale za to sprawia ΕΌe stajΔ siΔ one bezpowrotnie uszkodzone.
#programowanie #wygryw
UdaΕo mi siΔ stworzyΔ algorytm kompresji plikΓ³w ktΓ³ry zmniejsza ich wagΔ o 3%, ale za to sprawia ΕΌe stajΔ siΔ one bezpowrotnie uszkodzone.
#programowanie #wygryw

ππ»Zanim Wielka Orkiestra ΕwiΔ tecznej Pomocy na dobre wpisaΕa siΔ w kalendarz Jarocina, wszystko zaczΔΕo siΔβ¦ od festiwalu.
WOΕP po raz pierwszy zagraΕ w Jarocinie w sierpniu 1992 roku, podczas legendarnego Festiwalu MuzykΓ³w Rockowych. Kilka miesiΔcy pΓ³ΕΊniej, 3 stycznia 1993 roku, odbyΕ siΔ pierwszy ogΓ³lnopolski finaΕ WOΕP. Jak pisaΕa wtedy βGazeta JarociΕskaβ β βJarocin przysnΔ Εβ. Nie byΕo koncertΓ³w ani oficjalnej zbiΓ³rki.
Ale to byΕy tylko pozoryπ
JuΕΌ w grudniu 1992 roku uczniowie SzkoΕy Podstawowej nr 6 (dziΕ ZespΓ³Ε SzkΓ³Ε Specjalnych) zorganizowali zbiΓ³rkΔ pieniΔdzy i 29 grudnia wysΕali je do Warszawy. Kilka dni po finale Orkiestry miasto naprawdΔ siΔ obudziΕo β dziΔki harcerzom ze SzkoΕy Podstawowej nr 1 i inicjatywie Marii Kaczmarek, wΕaΕcicielki sklepu obuwniczego przy ul. WrocΕawskiej. To tam stanΔΕa wysoka, przezroczysta skarbona, do ktΓ³rej jarociniacy wrzucali pieniΔ dze z ogromnym zaangaΕΌowaniem.π₯³
ππ»Efekt? Ponad 12 milionΓ³w zΕotych (czyli ok. 1200 zΕ po denominacji) i 21 dolarΓ³w β zebrane przez dzieci, mΕodzieΕΌ i dorosΕych, z potrzeby serca, bez wielkich scen i nagΕoΕnienia.β€οΈβ€οΈβ€οΈβ€οΈ
Tak rodziΕa siΔ jarociΕska historia WOΕP β oddolnie, trochΔ spontanicznie, z festiwalnΔ energiΔ w tle i wielkim przekonaniem, ΕΌe warto pomagaΔ β€οΈ
ΕΊrΓ³dΕo: 1000001122
PobierzZ wzajemnoΕciΔ - mΓ³j starszy syn korzystaΕ ze sprzΔtu WOΕP w szpitalu.
Gdyby byΕ nobel dla ngo - Owsiak powinien go mieΔ.
@ed210: Nie wiem jakie sΔ u ciebie sposoby na okazywanie szacunku, ale to nie moja sprawa.
Ja bΔdΔ zaszczycony mogΔ c uΕcisnΔ Δ mu rΔkΔ.
Ulomku, nikogo nie obchodzisz ty i twΓ³j Εwiat nienawiΕci ktΓ³rym kaΕΌdy gardzi.
(WHW), czyli Pomoc Zimowa, to ogΓ³lnokrajowa nazistowska akcja charytatywna w Niemczech, zainicjowana przez Adolfa Hitlera w 1933 roku. Tylko ja widzΔ podobieΕstwo?
@arturnowak2018: Raczej tylko ty. Winterhilfswerk jak nazwa wskazuje sΕuΕΌyΕ zbieraniu na opaΕ czy jedzenie dla biednych w czasie zimy.
CoΕ jak akcje Caritasu. Nawet skarbonki majΔ podobne.
ΕΊrΓ³dΕo: 158c1e868c49fd463f8a391c2f44fa67
Pobierz