Wpis z mikrobloga

@Ciortas: Ja tam szanuję, chłop pokazuje budowlankę od normalnej strony - zrozumiałe dla przeciętnego użytkownika gdy coś samemu trzeba ogarnąć - nie tak jak większość kanałów tego typu (BENC) - wchodzisz a tam się dowiadujesz że przy prostym malowaniu to ścianę do zbrojeń trzeba zerwać, aby potem na nowo tynkować, gładzić etc xD - ta pewno ma to swój sens i pewno będzie jakoś tam trwalsze ale chryste panie ja
  • Odpowiedz
@Ciortas: mnie Mario nauczył, że klej do płytek jest do wszystkiego. Nie masz gładzi? Klej do płytek. Nie masz masy szpachlowej? Klej do płytek. Nie masz gipsu? Klej do płytek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 10
@KurzeJajko: no bo może być do wszystkiego, tylko jest stosunkowo drogi w stosunku do gładzi czy szpachli. Mario ma często pozostałości z innych robót, to nie odczuje tego, ale jakbyś miał za każdym razem kupować klej zamiast szpachli, to najtaniej by nie było.
  • Odpowiedz
mnie Mario nauczył, że klej do płytek jest do wszystkiego. Nie masz gładzi? Klej do płytek. Nie masz masy szpachlowej? Klej do płytek. Nie masz gipsu? Klej do płytek ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@KurzeJajko: Klej do płytek sklei nawet pęknięte serce i rozlatujący się związek - wspaniały produkt ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Nie masz gładzi? Klej do płytek. Nie masz masy szpachlowej? Klej do płytek. Nie masz gipsu? Klej do płytek

@KurzeJajko: przecież to to samo, tylko pod czterema różnymi nazwami
  • Odpowiedz
@Ciortas: Caly dom 150 metrów wyremontowałem dzięki filmikom od Mario budowlaniec.

Może czasami nie wyszło dobrze, ale jest tak na 30%, ale kto robi dobrze.
A jak coś zepsułem, to sam sobie zepsulem i nie musiałem płacić majstrowi, żeby zepsół tak samo.
  • Odpowiedz
@Ciortas: mnie Mario nauczył, że klej do płytek jest do wszystkiego. Nie masz gładzi? Klej do płytek. Nie masz masy szpachlowej? Klej do płytek. Nie masz gipsu? Klej do płytek ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@KurzeJajko: a probowales cos kiedys robic gipsem budowlanym? zasycha w 15 sekund, twarde, nie da sie usunac, nie da sie wyrownac. a kazda inna dziure da sie wypelnic klejem do
  • Odpowiedz
@Krafti: dobry wariat to jeszcze klej do gk czy tam klej gipsowy, w szczególności do puszek elektrycznych, bo też szybko wiąże i jest twardszy.
  • Odpowiedz