Aktywne Wpisy

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
razooor +26
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Od 10 lat mam lipidogram na podobnym poziomie bez wchodzenia w szczegóły. Ale wyniki trójglicerydów spadły mi o połowę mam teraz 83 a miałem w przedziale 120 - 200
Ponoć to normalne że wyniki TG się poprawiają na keto. A resztę cholesterolu mam większych bez zmian.
#keto #dieta #dietapudelkowa #lowcarb #lipidogram
Ogólnie badania pokazują, że dieta keto diecie keto nierówna tzn. im mniej przetworzone mięso tym zdrowszą.
Ja zrezygnowałem z keto na rzecz niskowęglowodanowej - to w sumie to samo, ale dodaję małe ilości węgli, bo bez nich gorzej mi się ćwiczy siłowo. Ale samą jego też polecam :-)
Polecam też spróbować postów 24 h - 36 h, mobilizują organizm do autofagii i zwiększją do 5 razy produkcję hormonu wzrostu - bardzo się zdziwiłem jak się dowiedziałem, że jego agonistą jest
robiłeś kijowo po prostu
ja robiłem też kijowo ale tylko 3 dni miałem tzw grypę a później wskoczyło samo
Chcesz mieć wysoki poziom hormonu wzrostu to se wbij genotropin, a jak chcesz doświadczyć istotnie autofagii to się zamień w drożdze.
Sam niski poziom insuliny na co Ci potrzebny? Żeby schudnąć nie musisz nawet myślęc o insulinie. Musisz w jakiś sposób znaleźć się w deficycie. Stosując post wpadasz nie intencjonalnie w deficyt super rób tak.
A próba siłowego trzymania się niskich poziomów insuliny jeszcze jak to modne u szurow z cgm powoduje tył, że robisz wiele niepotrzebnych rzeczy, które twój dzień i wybory czynią karkolomnym.
Od 3 miesięcy chudnę i zwiększam swoją siłę poprzez trening siłowy (podobno tak się nie da). Większość deficytu generuję postem 24-36 u raz na 1-2 tygodnie w zależności od samopoczucia. Więc działa tak jak powinno.
Skupiam się na hormonie wzrostu, bo przy deficycie nie chcę spalać mięśni nie traktuję go jako spalacz tłuszczu chociaż medycyna go tak taki Hormon wzrostu albo jego wyzwalacze jest zarejestrowany przy AIDS w celu
Argument anegdotyczny jest nic nie wart. Nie zwiększasz siły bo masz w------e gh, tylko dlatego że masz dużo energii w smalcu i jesteś nowicjusz. Podobnie jest z wyrzutem testosteronu po przysiadach.
Znów masz rację i znów to tylko ciekawostka. Powiem tak. Ja lecę post dla wygody, ale GH wbijam i tak i powiem więcej. Jak tylko przestaje wbijać gh po kilku dniach bez badania zaczynam czuć różnice na minus.
@jatylkopytam:
Mam IO (nie z mojej winy - odrazu uprzedzam złośliwe komentarze) wiec historia i wnioski mogą być nieprzydatna dla wpełni zdrowych.
Po chyba 2 latach (mam wszystko spisane dokładnie kiedy i ile ale z głowy piszę) brania metforminy postanowiłem ją odstawić pomimo tego że lekarze mówili mi
Bo choresterol- to każdy mówił, a bo nerki to jedna najstarsza baba powiedział ale to już dawno obalone z tymi nerkami.
Proponowali mi żebym został na metforminie, żebym łykał statyny.
Diabetolog (z IO poszedłem) mi powiedziała że na keto umrę chudy ale na zawał przez choresterol. A tutaj zonk bo jest lepiej
Bez deficytu nie obniżysz tg spektakularnie chyba że nie masz istotnie wysokiego bfa, ale wtedy też nie masz nafld/masld więc nie powinieneś mieć w--------h tg. Jedno wynika z drugiego. Są szczególne przypadki gdzie ktoś ma wysokie tg, a nie ma nadwagi, ale to zazwyczaj nie dotyczy ludzi, którzy szukają usprawiedliwienia. 99%