Wpis z mikrobloga

Ukończyłem dzisiaj horizon zero dawn i dziwią mnie te zachwyty. To nie niezły tytułu, ale daleko mu do czegoś dobrego. Gdybym miał do czegoś bezpośrednio porównać ten tytuł , to byłby to trzeci wiedźmin. Oba tytuły wydają się bliźniacze, przy czym ten pierwszy jest lepszy tylko w kwestii walki z potworami(w horizonie odpowiednikiem tego są maszyny ofc). Cała reszta jest gorsza albo dużo gorsza. W skrócie:
+ walka z maszynami(znajomość słabych stron przeciwnika, znacząco pomaga w walce, a nie jest tylko zbędnym dodatkiem)
- nudne postacie oraz questy(dosłownie nie pamiętam, ani jednego ciekawgo questa, ani postaci)
- tragiczny interfejs wyboru przedmiotów dodatkowych(jest rok 2017, a ja nie mam możliwości wyboru, co chce mieć pod ręką, a co nie. Przez to podczas otwartej walki, zamiast skupić się na walce, to żonglowałem przedmiotami dodatkowymi...)
- wybory dialogowe(odnoszę wrażenie, że praktycznie na nic nie miały wpływu - mogę się tu mylić, bo nie czytałem o tym w sieci, mówię tylko o swoich doznania h z gry)
- eksploracja nie istnieje
- zbieranie roślinek leczniczych jak i cały crafitng, jest nudnym zapychaczem, który sprawiał że mój początek gry, wyglądał na symulator zbieracza, a nie łowcy
- sztuczne/wymsukane postacie(ciężko złapać imersje, gdy każda postać wyglafa jak influnceer/influncerka z ig xd)
+- o walce z ludźmi jak i walce wręcz moge tylko powiedzieć, że istnieje i tyle xd
Jak dla mnie jest to tytuł 6+/10. Czyli przyjemny tytuł o którym większość szybko zapomni, bo praktycznie niczym nie wyróżnia się na tle konkurencji.
Zgadzacie się czy wręcz przeciwnie?
#gry #pcmasterrace #sony #horizonzerodawn
PonyBoy - Ukończyłem dzisiaj horizon zero dawn i dziwią mnie te zachwyty. To nie niez...

źródło: obraz

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PonyBoy: Powiedziałbym, że dobra była jeszcze eksploracja, odkrywanie historii skąd się wziął ten świat.
No i znajdźki typu pocztówki i pamiętniki z zeszłych czasów. Niestety w drugiej odsłonie ta kwestia leży.
  • Odpowiedz
@PonyBoy: czesto widze tego typu opinie o jakies grze i samo cisnie mi sie pytanie do autora, ktora gre by polecil, ktora ma ciekawsze questy, fabule, walke czy lepsza grafike.
  • Odpowiedz
@PonyBoy: moj szwagier co gra w 5 gier na krzyz (cod, fifa, wiedzmin) jak dostal horizonato stwierdzil, ze nawet na niego to jest zbyt casualowe gowno xD
W tej grze nie ma nic ciekawego do roboty, kolejna gierka dla NPC, a nie faktycznych graczy.
  • Odpowiedz
  • 2
@Klotzmann: Ostatnio więcej grywam w soulslike, więc to troche inny typ rozgrywki. Questy/Fabuła - Kroniki Myrtany/ Wiedzmin 3 - Oba tytuły zjadają Horizona na śniadanie. Walka - tutaj wspomniałem, że walka jest plusem, ale szukając czegoś z łukiem wskazałbym na Shadow of Mordor, choć tam jest pól na pół z walką w zwarciu. Grafika - to zależy na co patrzysz w tej kwestii. Czy szukasz realizmu? Świetnej fizyki, połaczonej z
  • Odpowiedz
@PonyBoy: jedna z najbardziej "forced" serii jakie kojarzę. Ciekaw jestem jaki procent sprzedaży pochodził z bundli, bo swego czasu nie dało się PS kupić bez tego szajsu wciśniętego xd
No i Sony strasznie próbowało zrobić z rudej maskotkę, gdzie ten tytuł oczywiście powinien należeć do Kat z Gravity Rush ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz