Aktywne Wpisy

MonazoPL +90
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Przy okazji, ruszyła R E K O R D O W A promocja! Za założenie darmowego konta Revolut dostaniesz
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Przy okazji, ruszyła R E K O R D O W A promocja! Za założenie darmowego konta Revolut dostaniesz
źródło: 175 zł Revolut Monazo
Pobierz
sprynek +85
Zarobiłem w miniony rok na hossie dość dużo kasy (trafiłem dołek w Kghm i sprzedałem plus śmieciuchy i AI dla funu) i wiecie co? Chętnie cofnąłbym się do czasu jak nic nie wiedziałem o giełdzie i żyłem sobie beztrosko z kasą na lokatach i EDO bez tego zysku z giełdy.
Inwestowanie ryje psyche - Teraz cały czas rozkminiam analizę wsteczną, że moglem wejść więcej, że czemu nie złoto itd. Dodatkowo wszechobecne FOMO
Inwestowanie ryje psyche - Teraz cały czas rozkminiam analizę wsteczną, że moglem wejść więcej, że czemu nie złoto itd. Dodatkowo wszechobecne FOMO

Andaluzja 2025
Dystans: 430 km
Przewyższenie: 7200 m
Czas: 18 godzin
Dni jazdy: 6
Jazd: 8
Było mega. Nie załatwiłem kolan tak jak w Calpe, choć podjazdy są bardziej wymagające, dłuższe i stromsze. Po zimowym roztrenowaniu podjazdy idą mi dobrze, mam siłę i jestem w stanie długo ciąć pod górkę, ale Garmin twierdzi, że mój poziom wytrenowania spadł drastycznie i tak samo moje FTP. Bardzo niski pułap.
WAŻNE: Jak się ubrać?
W Hiszpanii o tej porze roku wieje silny chłodny wiatr. Niech was nie zwiodą prognozy pogody 16°C.
Obowiązkowe wyposażenie:
1. Koszulka z długim rękawem (potówka)
2. Bluza z długim rękawem (druga warstwa)
3. Kamizelka w kieszeń lub do torebki
4. Spodnie długie (bo szkoda kolan)
5. Czapka lub kominiarka pod kask!!!
6. Chusta (jeśli nie macie kominiarki)
Połowa kolarzy jeździ bez czapki, ale to odpokutują.
Co jeszcze zabrać?
Wszystko, co potrzebujecie, przywieźcie z domu, gdyż Costa Tropical nie jest typowo kolarską miejscówką i nie ma tak dużej społeczności jak w Costa Blanca. W zimie nie ma sezonu. Dużo sklepów rowerowych jest zamkniętych i zostaną otwarte dopiero na wiosnę.
Gdzie wypożyczyć rower?
Wypożyczaliśmy rowery BMC z Sierra Nevada z dostawą do hotelu. Niektórzy przywieźli własne.
Gdzie stacjonować?
Jako bazę wybraliśmy Almuñécar że względu na łatwy dostęp do tras i tańsze noclegi.
Pytania?
Jeśli wybieracie się do Andaluzji pojeździć i chcecie o coś zapytać, chętnie odpowiem.
Jesli chcecie szczegółową relację z każdego dnia, dajcie znać w komentarzu. Napiszę po powrocie, kiedy będę mieć dostęp do komputera, bo mnie dotykowa klawiatura w telefonie doprowadza do szału. Nie wiem, jak można tak pisać długie teksty. Napisanie tego wpisu na telefonie zajęło 2 godziny.
#rowerowyrownik #rower #szosa #costatropical #andaluzja #wygryw #hiszpania #podrozujzwykopem
źródło: 20260122_133252
Pobierz@AbaddonLincoln: Lepiej zajechać się na amen i spalić sezon już w styczniu.
Jeździliśmy tyle, ile każdy z nas miał ochotę i/lub miał zadane przez
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@SendMeAnAngel: Lepiej od ~października chomikować żeby w styczniu na wyjeździe mieć pełno zapasu na większą objętość :)