@KaluHeHe: No ja zapłacę, bo jestem uczciwym obywatelem i nie okradam Państwa i innych obywateli, w tym swojej rodziny, bliskich, przyjaciół, znajomych. z fartem
@darek-jg: niestety PP nie popuści firmom. Firma musi to g---o płacić. Ja mam 35 lat i nie płaciłem tego nigdy. Raczej tez nie zapłacę, bo gdzie smartfon ma wejscie na antene.
@KaluHeHe: na razie nie ma woli politycznej by skarbówka ścigała a do tego obiecują likwidację i podatek od głowy czyli już firma by nie płaciła od każdego urządzenia choć tu nie byłbym tak pewny że firmom całkiem odpuszczą
@darek-jg: mimo to wychodzi że w tym roku chcą mnie ogolić na 31zł/m
Jeżeli nowy wyrom mówi że już nie musze meić gniazdka, tylko prze zneta, oznacza że zaplacić muszę. Mam nadziejk że tvp.vod ma coś fajnego i jakos te 31zł mi ten vod zrekopensuje.
@KaluHeHe: ja nigdy nie zgłosiłem tv ale kiedyś siedzę sobie w pokoju od ulicy a tu na chodniku zaparkował bus z napisem "Inspekcja Telewizyjna" trochę się obsrałem ale na szczęście napis był dłuższy "Inspekcja Telewizyjna Sieci Kanalizacyjnej" ;)
@darek-jg: xDDD O matko! Ładnie. No nic, jeszcze pomyśle, może w poniedziałek, albo środę pójde zapłacić. Narazię pomyslę. Faktycznie na rok 2026 zmieniono zasadę, że nie musi być wejście do anteny, teraz intenet jest anteną. Pytanie, bo w polsce niema prawa precendensu. I czy w sumie tak mogą. Bo jeśli tak, choinka niema wyboru. W kocu mnie mają. Teraz trzeba isć i zarejestrować laptop, 2 smartfony i tablet.
@KaluHeHe: skoro nie ma prawa precedensu to inny sąd może orzec inaczej jak znów ktoś pójdzie do sądu z PP Myślę że trzeba mieć pecha by cię złapali bo tych kontrolerów mają niewielu na cały kraj a jak sam się zgłosisz to różnie może być, zaczną drążyć od kiedy powinieneś płacić i wstecznie jeszcze cię dojadą
@KaluHeHe: Mój znajomy kiedyś się obraził powiedział że nie będzie płacił że ma to w du... bo inny nie płacą ble ble Po roku jak mu przyszło pismo że za chwile dostanie wezwanie do sądu xD
To w ten sam dzień zrobił przelewik z pocałowaniem rączki
Czy w ogole go płacicie?!
Bodajże trzeba do końca miesiąca.
z fartem
Ja mam 35 lat i nie płaciłem tego nigdy.
Raczej tez nie zapłacę, bo gdzie smartfon ma wejscie na antene.
moje 30.50/m =x
Jeżeli nowy wyrom mówi że już nie musze meić gniazdka, tylko prze zneta, oznacza że zaplacić muszę.
Mam nadziejk że tvp.vod ma coś fajnego i jakos te 31zł mi ten vod zrekopensuje.
O matko!
Ładnie.
No nic, jeszcze pomyśle, może w poniedziałek, albo środę pójde zapłacić. Narazię pomyslę.
Faktycznie na rok 2026 zmieniono zasadę, że nie musi być wejście do anteny, teraz intenet jest anteną.
Pytanie, bo w polsce niema prawa precendensu. I czy w sumie tak mogą.
Bo jeśli tak, choinka niema wyboru. W kocu mnie mają. Teraz trzeba isć i zarejestrować laptop, 2 smartfony i tablet.
Myślę że trzeba mieć pecha by cię złapali bo tych kontrolerów mają niewielu na cały kraj a jak sam się zgłosisz to różnie może być, zaczną drążyć od kiedy powinieneś płacić i wstecznie jeszcze cię dojadą
No nic, zrobie jak koledzy - wywalone i do 2027 - 9zł/m w US
Po roku jak mu przyszło pismo że za chwile dostanie wezwanie do sądu xD
To w ten sam dzień zrobił przelewik z pocałowaniem rączki