Wpis z mikrobloga

Panowie potrzebuję pomocy z wyborem soundbara do salonu. Szukam jakiegoś kompromisu pomiędzy słuchaniem muzy a oglądaniem filmów. Odsłuchałem może ze 2 w sklepie i chciałem się doradzić kogoś kto ostatnio wybierał. Może coś polecacie lub odradzacie. Chciałem wydać +/- 2k.
#soundbar #rtveuroagd #rtv może #telewizory #hifi
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kotbezbuta: ja kupiłem w grudniu przed świętami, w sumie to przed ostatnim wyścigiem #f1 i jestem zadowolony stosunkiem ceny do jakości: LINK
Teraz już pewnie jakiś nowszy model tego jest bo ja kupiłem, za 1400 zł, ale ma wszystko co te pod 2k i naprawdę jestem zadowolony. Podpięty mam tv przez earc, to tego komp i gramofon na przelotce, gra bardzo dobrze.
  • Odpowiedz
  • 0
@DrJudym: Dziś pokazali mi JBL 500 mkII i SONY BRAVIA Theatre Bar 6 HT-BD60 350W. Kurcze mam wrażenie ze ten sony miał za mało mocy jak chcialem posluchac glosniej muzy natomiast lepiej wypadał w filmach - ale to takie testy w markecie na duzej powierzchni :/ widzałem jeszcze SAMSUNG HW-Q800F/EN i po tym wszystkim zgłupiałem.
  • Odpowiedz
@kotbezbuta: generalnie najlepszy (wyłączając segment premium za 10k) byłby Sonos Arc Ultra, ale to mocno poza budżetem. Bardzo dobre zestawy (soundbar + sub + satelity) robi Samsung, seria 990 (aktualnie HW-990F) ma chyba najlepszy stosunek ceny do jakości. Ale to też poza budżetem.
Dołóż kilka stów i weź może Samsung HW-930F.
  • Odpowiedz
  • 0
@PanKapibara wiesz co chyba tak zrobię, co prawda problem mam z satelitami na co dzień ale jakoś to ogarnę. Już prawie wziąłem Sony HT-S60 za 2499 i w będąc w salonie Samsunga sprzedawca też mówi że do muzy lepszy będzie Samsung 930F niż te jbl. Chciałem Cię tylko zapytać jak tam bas bo nie mogę nigdzie tego odsłuchać. Nie jest męczący? Cenowo widzę że za 2,6k idzie dostać
  • Odpowiedz
@kotbezbuta: ja sam mam HW-990D aktualnie, na bas nie narzekam - jest mocny, ale "naturalny". Z drugiej strony żaden ze mnie audiofil. Jest bardzo fajny (jak na ten budżet oczywiście - to nie system za 30k) dźwięk przestrzenny w filmach, muzyka brzmi dobrze. Seria 930 to trochę obcięty 990, więc powinno być bardzo podobnie.
Swoją drogą JBL, Harman i AKG to są od 8 lat marki Samsunga, kupił ich w
  • Odpowiedz
  • 0
@PanKapibara: zastanawia mnie te bass bo odsłuchiwałem jbl i tam jest potężny głośnik basowy skierowany do ziemi i czuję że sąsiedzi będą mieli problem. Tutaj znowu ten sub jest mały i tylko jeden głośniczek ma. Mieszkasz w bloku myślisz że Twój sąsiedzi z dołu góry słyszą? O sprzedaży marek wiem
  • Odpowiedz