Aktywne Wpisy

thorgoth +1120
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

ChlopoRobotnik2137 +363
342 mile już za mną a 2313 przede mną. Powiem że mocno zostałem przeorany przez ostatnie dni. Nie spodziewałem się że ta trasa będzie szła przez tak wysokie góry ( najwyższy szczyt który zdobyłem to San Jancinto 3302 mnpm) , oraz że spanie na wysokości typu 2500 mnpm będzie normą . Wiedziałem, że szlak przechodzi się przez Sierra, ale myślałem że reszta to będzie łatwy i przyjemny trekking .Góry San Jancinto mocno
źródło: image_picker_F03B3B91-C0F3-4296-8C02-C7AF0BB229C1-49459-00000551824D4361
Pobierz

Mirki i Mirabelki, czy zastanawialiście się kiedyś, dlaczego na 90% Waszych kurtek, spodni, plecaków, a nawet w drogich torebkach, na suwaku widnieją trzy magiczne litery: YKK?
Poznajcie cichego władcę świata modyy japońską firmę Yoshida Kōgyō Kabushiki Kaisha.
To nie jest żaden monopol narzucony siłą, to monopol jakości. YKK trzyma w garści niemal połowę światowego rynku zamków błyskawicznych (niektórzy mówią, że to ok. 7-10 miliardów sztuk rocznie).
Dlaczego każda marka, od Levi’sa po Louisa Vuittona, bierze zamki od nich?
Bo zamek to najsłabsze ogniwo ubrania. Jeśli kupisz kurtkę za 2000 zł i zepsuje się w niej suwak, to dla Ciebie cała kurtka jest do śmieci, a marka traci reputację. Oszczędność 20 groszy na tańszym zamienniku się po prostu nie opłaca.
#ciekawostki #moda
źródło: 1000015114
Pobierz@Caracas: Ale wiesz, że można wymienić suwak (to jeżdżące) lub nawet cały zamek? Ostatnio wymieniałem właśnie suwak. Koszt 20 zł. Robią od ręki w 2 minuty.
@Caracas: Dosownie w każdej większej galeri handlowej jest punkt gdzie za grosze wymieniają zamki. Kilka lat temu tak mnie panie z punktu uratowały. Zamek się zepsuł od razu jak wszedłem do galerii. Nie mogłem zdjąć kurtki zimowej bo się akurat zablokowało obok głowy. Robiły operacje zdejmowania zamka na mnie. A cały ekspress też można wymienić, tylko trzeba kwtedy kurtkę zostawić wiadomka.