Wpis z mikrobloga

Mirasy z #uk jaki materac polecacie?
Wiem ze materac sie wymienia co 10 lat - byloby milo jakby tyle wytrzymal. Generalnie tez mam pytanie jakie materace sa lepsze? Te hybrydowe z mikrosprezynkami, kieszeniowe sprezyny a moze jeszcze inne?

Mialem Simbe Hybrid - nie polecam, po 5 latach zapadl sie nieco na srodku (a jestem lekki).
Emma podobno ma to samo, na dlugi okres sie nie nadaje.

Moze DreamCloud? Daja dozywotnia gwarancje
Brook + Wilde Elite? 10 lat gwary jak simba.
OTTY?

Cena mysle do £1000 powinno byc wystarczajaco jak na 10 lat.

#materac #lozko #spanie
TurboBlejzer - Mirasy z #uk jaki materac polecacie? 
Wiem ze materac sie wymienia co ...

źródło: image

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TurboBlejzer: Ja mam sprężynowy z ikei twardy, 4 lata był dla mnie ideolo ale potem coś mi się przestawiło w organizmie i zrobił się za twardy i dołożyłem nakładkę z pianki termokurczliwej. Ma teraz da się zmiękczyć jak za twardy, ale w drugą stronę nic nie zrobisz, tak ja na to patrzyłem.
  • Odpowiedz
@TurboBlejzer

dwa osobne single położone obok siebie, konstrukcja oparta o sprężyny połączone ze sobą (taka warstwa sprężyn) - dlatego dwa osobne materace, inaczej, jak jedna osoba sie obraca to druga to czuje.

Jeszcze te sprężynowe sa dostępn i nie są tak drogie jak inne, (zwlaszcza te z lateksem) chociaż jest ich mniej niż dawniej kiedy były jedną z dominujących technologii na rynku. Zdaje sie teraz jedna firma nazywa ta technologię miracoil.
  • Odpowiedz
@TurboBlejzer: W mojej ocenie większość materaców na sprężynach prędzej czy później robi dokładnie to, czego się boisz - zaczyna pracować nierówno i pojawia się dołek, albo efekt, że ciało ląduje w jednym punkcie. Także kieszeniowe nie są magicznym rozwiązaniem. To nie jest tak, że każda sprężyna żyje sobie w pełni niezależnie - one są w kieszonkach, ale cały wkład jest stabilizowany, łączony klejem i trzymany konstrukcyjnie, więc praca jest w
  • Odpowiedz