Wpis z mikrobloga

Jaką drukarkę 3d w dzisiejszych czasach kupić, nie ma być przemysłowa tylko raz na rok jak to sie mówi druknać jakąś pierdołe użytkową z ABS lub ASA, PLA i PETG to raczej sie nie nadają ze względu na temperaturę latem szczególnie w samochodzie. główne założenia to druk ABS, bezobsługowa- podłączam drukuje nic nie ustawiam jak to w enderze 3, że podczas druku potrafiło się poprzestawiac wszystko xD, tania. nie potrzeba kilku kolorów, budę od biedy bym mógł sam zmontować o ile to dobre rozwiązanie.
#drukarki3d #druk3d
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zgryd: jak raz na rok to po co ci to i miejsce zajmuje. To jest tak popularne że jak wpiszesz druk 3d to będziesz miał 10 firm i 30 chłopów co chcą dorobić z OLX. Ja tak już nie raz coś drukowałem i praktycznie koszt materiału +10%. W ogóle to wysłałem zapytanie ofertową z wyceną i na CC dodałem ich wszystkich cd ale był cyrk jak się przekrzykiwali kto taniej
  • Odpowiedz
@Zgryd: jak chcesz się znać na druku 3d, wszystko ustawiać samemu, uczyć się na błędach, dużo się p-------ć, ale posiąść faktyczną umiejętność którą można sprzedać na rynku pracy - kupuj taniego chinola. Chcesz podpiąć i żeby działało to jak @Elec radził kup Bambusa.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Adolf_HODLer: chce bez ustawiania i druk co najmniej ABS, prawidłowo bez kombinacji, mam endera i tam ze zwykłym pła było więcej ustawiania niż druku
  • Odpowiedz
@Zgryd: qidi q2 ma grzaną komore, moim zdaniem nie będziesz używał i tak, ale drukuje bez kombinacji abs, asa i te gówienka z domieszką cf i gf, do tego zresztą minimum jakas w miare zaizolowana komora bo na otwartej to się warstwy rozejdą. A jesli chodzi o automatyke to obecnie każda drukarka 1000+ sama sobie stół ustawi, przeprowadzi kalibracje i zacznie drukowac
  • Odpowiedz
@Zgryd: Bambu P2S. Dobra drukarka, ale nie jest super premium i zrobisz wszystko co chcesz bez bawienia się ustawieniami i ustawiania drukarki przez pół dnia. Włączasz i drukujesz
  • Odpowiedz