Wpis z mikrobloga

• 1
Na przykład, Aqua Di Parma - Oud,
Dior - Fahrenheit perfum, Abercrombie - Fierce, Givenchy - Gentleman...

Nie mam jakiegoś ulubionego zapachu, szukam czegoś fajnego na codzień do pracy i coś na weekendowy wieczór.
  • Odpowiedz
@prawilny_prawak: A czemu nie normalne perfumy, jak Bentley, Laura Biagiotti Roma Uomo, czy tam CK Obsession, tylko zawziąłeś się na araby? Miażdżąca większość tanich arabów fajnie pachnie przez jakiś czas, a potem strasznie męczą. Ale są wyjątki jak np Jazzab Silver. Zamiast tanich klonów, warto sprawdzić arabskie klony z wyższej półki jak Parfum THE LAB, albo Athena Fragrances.
  • Odpowiedz
  • 1
@Pirat200: dziękuję za polecenie. Zaraz będę szukał;)
B--ń Boże, nie zawziąłem się i zbytnio mi nie zależy tylko chciałem spróbować i wyrobić sobie zdanie bo nigdy nie miałem żadnego araba. Z czystej ciekawości.
  • Odpowiedz
@prawilny_prawak: obadaj sobie w takim razie niedrogie ale jakosciowe rzeczy: Lattafa Suqraat (odlewam), Ajmal Vision/Lattafa Najdia Tribute, Camaro Homme Intense (odlewam), Lattafa His Confession
  • Odpowiedz
@prawilny_prawak: jak pryśniesz i od razu wlozysz nos w plame to tak sie moze wydawac ale z dystansu po 10 minutach czujesz na sobie miłą bańkę zwykle. Łatwo za to wpasc w impulsywne kupowanie butli i szukanie ktory odpowiednik najlepszy w koncu jest tyle wersji i wychodzą nowe. Nie warto. Także będą konsumpcyjne pokusy. Ale ogółem moja kilkuletnia przygoda konczy sie tak ze mam pare pewniakow i się ich trzymam
  • Odpowiedz
@underrated: jak trzyma u ciebie ta lat tata his? Niedawno kupiłem ale bardzo krotko trzyma, a znajoma ma wersję him to cały dzień czułem jak psiknalem testowo.
  • Odpowiedz
@prawilny_prawak: Polecanie CDNIM na początek przygody z arabami to jak polecanie Kourosa komuś kto chce kupić pierwsze w życiu perfumy. Może parametry będą albo nie będą, zależy czy pan Armaf wypuścił "dobry" batch czy "zły" batch, ale za to cytrynowa kostka kiblowa zawsze jest!

Z pewniaczków które ja mam to polecam al wataniah kayaan classic i swiss arabian vetiver and orange.
Jeżeli lubisz Hugo Boss Absolu to al wataniah kayaan
  • Odpowiedz
@prawilny_prawak:
Z tych arabów to raczej odpuściłbym większość lattaf.

Skupiłbym się na rasasi hawas, rasasi hawas elixir, french avenue liquid brun, afnan 9pm, armaf cdnim (choć przy EDT można się trochę zniechęcić), al haramain Amber Oud tobacco edition, al haramain aqua dubai, lattafa masa, lattafa atlas
To tak na szybko co mi przychodzi do łba co jest warte uwagi
  • Odpowiedz