nie ma bata żeby się to sprzedało szczególnie w tym rejonie
@kpv15: Abstrahując od ceny z kosmosu, to przecież Nowa Huta jest dużo lepsza niż nowoczesna patodeweloperka. Zieleń, przestrzeń między blokami, infrastruktura drogowa, która jeszcze daje radę mimo usilnego jej zwężania i uspokajania ruchu.
Nie ogarniam, kto kupuje mieszkania w nowych slumsach w stylu Górka Narodowa, z jedną wąską dróżką wyjazdową z całego osiedla i odległościami między blokami rzędu 21,37
@okoboji: na Górali w bloku cudów kilka miesięcy temu wystawili 17 m² za 399 kzł, czyli ok. 23,5 kzł za m². Przez jakiś wyglądało na puste ale ostatnio stał gość w oknie więc albo zeszło albo może puścili na wynajem ostatecznie...
@okoboji: mniejsze mieszkania mają wyższą cenę z metra, chyba nikogo kto realnie jest na sprzedaży/kupnie, to nie dziwi, chociaż 20k to nadal dużo i pewnie lekko z 50k jest do utargowania
@fuji: no ty nie ogarniasz a masa młodych(25-40lat) woli takie jak g.narodowa, bo nowe. Na wykopie to widać szczególnie
@HexenHeretic: no tylko mieszkania w Polsce kupują głównie "nie młodzi", więc lol.
Also, już widzę poważnego 40 latka (a nie jakiegoś odklejonego Piotrusia Pana), dla którego bliskość centrum jest atutem "bo imprezy/uczelnie/turyści".
@BrockLanders: bliskośc centrum jest w większości przypadków atutem, nie wiem z czym chcesz dyskutować. poza tym ja sie tu nie odnoszę do bliskości do centrum, więc twój komentarz kompletnie od czapy tylko że wielu woli nowe budownictwo od nowohuckich bloków. a co do statystyk to nie wiem kto kupuje najwięcej, ale postawiłbym że młodzi koło 40. roku życia.
Ktoś mi powie dlaczego dalej w Europie i innych krajach na świecie dalej akceptuje się islam? Jest to chora wiara która w swoich założeniach gwałci wszystkie prawa człowieka i żadne p---------e o równości tego nie zmieni. #iran #islam
#krakow #k----------------o
źródło: Zrzut ekranu 2026-01-23 o 16.53.35
Pobierz@kpv15: Abstrahując od ceny z kosmosu, to przecież Nowa Huta jest dużo lepsza niż nowoczesna patodeweloperka. Zieleń, przestrzeń między blokami, infrastruktura drogowa, która jeszcze daje radę mimo usilnego jej zwężania i uspokajania ruchu.
Nie ogarniam, kto kupuje mieszkania w nowych slumsach w stylu Górka Narodowa, z jedną wąską dróżką wyjazdową z całego osiedla i odległościami między blokami rzędu 21,37
@HexenHeretic: no tylko mieszkania w Polsce kupują głównie "nie młodzi", więc lol.
Also, już widzę poważnego 40 latka (a nie jakiegoś odklejonego Piotrusia Pana), dla którego bliskość centrum jest atutem "bo imprezy/uczelnie/turyści".
a co do statystyk to nie wiem kto kupuje najwięcej, ale postawiłbym że młodzi koło 40. roku życia.