Aktywne Wpisy

PachneImbirem +157
Daję znać, że żyję. ☺️
Pierwszą dawkę ozempic przyjęłam 10 stycznia i było to 0,5 mg, które totalnie zmiotło mnie z planszy. Drugą dawką było już 0.25 mg, które brałam przez cztery tygodnie. Aktualnie przeszłam na 0,5 i jest całkiem spoko. Czuję się dobrze, nie męczy mnie już zgaga, nie mam mdłości. Niechęć do jedzenia utrzymuje się nadal, zdecydowanie nie jestem w stanie jeść tak, jak jadłam wcześniej.
Od 10 stycznia do 11 lutego
Pierwszą dawkę ozempic przyjęłam 10 stycznia i było to 0,5 mg, które totalnie zmiotło mnie z planszy. Drugą dawką było już 0.25 mg, które brałam przez cztery tygodnie. Aktualnie przeszłam na 0,5 i jest całkiem spoko. Czuję się dobrze, nie męczy mnie już zgaga, nie mam mdłości. Niechęć do jedzenia utrzymuje się nadal, zdecydowanie nie jestem w stanie jeść tak, jak jadłam wcześniej.
Od 10 stycznia do 11 lutego

annlupin +34
dzisiaj to se chyba jakiś serial obejrze pod te ponczki i herbatka do tego a co uwas

![[VIDEO] Pitbulle zaatakowały mężczyzne na joggingu](https://wykop.pl/cdn/c3397993/754358884ce4c8c91e0f330a0b115d61f106edb910b927f290d83725a9b25a29,q80.jpg)
Kręcić aferę? Inspekcja pracy czy coś innego? Nie zależy mi i tak bo na koniec lutego zmieniam robotę.
#afera #pracbaza #krwiodawstwo #praca #prawo #prawopracy
źródło: 1000005562
PobierzZgodzi się bez problemu. U mnie rekordzista trzy raz w miesiącu oddawał. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To musiałyby być bardzo szczególne i losowe przypadki. Rzadko się takie zdarzają.
A pracownik może powiedzieć, że jeszcze go kac trzyma. ¯\(ツ)/¯
@MiedzygalaktycznyMors: Nie, nie jest. Renta to jest powyżej 182 dni niezdolności do pracy. Wypadkowe jest w sytuacji wypadków przy pracy i chorób zawodowych. Ty ku#$ naprawdę nie masz pojęcia, jakie są składki na ubezpieczenia społeczne i czego dotyczą.
Jak jesteś na UoP i zmieniasz pracę w dodatku to możesz kręcić.
Swoją drogą wydaje mi się, że 2 dni wolnego za oddawanie krwi to dużo. Może w części zawodów(wymagających fizycznie) ma to sens ale pewnie we wielu nie.
@PodniebnyMurzyn: Ja mam lepiej! Taki kwit ze zwolnieniem mogę sobie z lewej do prawej ręki przekazać ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@qwenti: Nie są niezaradni. Mają kur@#$ UBEZPIECZENIE chorobowe, na które płacą składki, dokładnie na taką sytuację.
A to, że koszty tego ubezpieczenia pokrywa nie ubezpieczyciel, a pracodawca? Idąc Twoją logiką, widać pracodawca jest zbyt niezaradny życiowo, by to zmienić i lubi być ru$# w du#$ przez ZUS,
@CzarnaMurzynskaKnagaa: Płacę wszystkie składki skrupulatnie. I uważam, że pracodawca powinien płacić za pracę, a nie wielkoduszne fanaberie "honorowego" dawcy krwi.
@MiedzygalaktycznyMors: To polecam nie zatrudniać nikogo na umowę o pracę, bo są tam takie fanaberie jak np. chorobowe albo macierzyński ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@CzarnaMurzynskaKnagaa: no fakt, malo ktory pracodawca jest w stanie zostac szefem rady ministrow, zeby to zmienic. Sporo od nich wymagasz, kiedy jednoczesnie od pracownika nie mozna oczekiwac, zeby nie umarl z glodu przez miesiac niezdolnosci do pracy.
@tamlinek: A jak tych 231 niemoralnych ludzi w sejmie ustali prawo pierwszej nocy to też będziesz pytał "Czemu nie gwałcisz żony sąsiada, mimo, że przepisy pozwalają? Z jakiego powodu?".
Odpowiadam: Dla części osób liczą się ich własne zasady moralne i są dla nich ważniejsze niż prawo. Część przedsiębiorców nie bierze dotacji ze względów moralnych (pieniądze zabrane
źródło: 1162
Pobierz