Wpis z mikrobloga

Hej, zastanawiam się nad zmianą dostawcy internetu, bo niedługo kończy mi się umowa. Obecnie mam Toya, gdzie czasem mi się nie ładują instancje w POE i wywala mnie z gry. Prawdopodobnie problem z routingiem, którego chciałbym uniknąć. Od dłuższego czasu używam VPNa, który naprawia ten problem, no ale ile można ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Widziałem z wpisu https://wykop.pl/wpis/84349331/pathofexile-pathofexile2-czesto-mam-problemy-z-rou że w T-mobile jest podobny problem, a o Orange widziałem różne opinie, więc nie chciałbym ryzykować.
Czy ktoś grał regularnie i nie miał żadnych problemów(pomijając te czysto serwerowe) z połączeniem? Jakiego macie dostawcę od internetu?
#pathofexile #internet #toya #orange
@ZgrywusPrzegrywus 0
#pathofexile #pathofexile2

często mam problemy z routingiem i dana instancja laguje jak p------a (1k ping spike itp.), zazwyczaj była to po prostu niedogodność przez którą traciłem tak jedną na 30 mapek, a w trakcie kampanii co jakiś czas musiałem resetować zone, ale teraz w okresie
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@zaznaj_bljadi: Niestety z moich doświadczeń tak to działa. Kolega z discorda też ma toye, ma dokładnie ten sam problem i użycie vpna to rozwiązuje.
Ciągłe korzystanie z vpna jest lekko uciążliwe w niektórych momentach, więc wolałbym zmienić ISP niż się męczyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Darknov: nie wiem co to jest Toya ale akurat sporo osób ma problem z długim ładowaniem się instancji, obstawiam że to bardziej problem GGG niż twojego internetu, ew ustaw jakies dnsy
  • Odpowiedz
@Darknov: mam orange ale światłowód i zero problemów

A z tym routingiem to jest faktyczny problem, jeden ISP jest ok a inny nie, ale tak naprawdę to wina GGG a nie wszystkich innych dookoła
  • Odpowiedz