Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ziemniac: próbowałeś pytać o pomoc na jakiś kociarskich forach lub grupkach na fb? mimo że w takich miejsach ludzie lubią z wieloma rzeczami przesadzac itd to jednak sporo z nich ma wiedzę w temacie różnych weterynarzy itd i może ktoś poleci miejsce, które faktycznie będzie w stanie pomóc, jak pieniądze stają się problemem to nawet i zbiórkę rób
  • Odpowiedz
@ziemniac: No a wet robił jakieś badania etc.? Mój kot jak był w trakcie leczenia gdzie objawem było m.in. kompulsywne drapanie dostawał jakieś tam leki, które powodowały żeby się mniej drapał do czasu wyeliminowania przyczyny problemu bo też by się zadrapał. Później też była kwestia, że jak rany się goiły to miał maść, którą smarowałem mu te miejsca bo tworzący się strup też mógł powodować, że jak skóra się "ściąga"
  • Odpowiedz
  • 0
@Dipolarny: kładę na niego aqua-gel, jedne z najlepszych chyba plastrów na takie rzeczy. Nie pozwalają się ranie przesuszyć, bo są grube, żelowe. Na początku jak miał tylko maść z antybiotykiem na receptę i gazę oraz bandaż, to mu schło i swedzialo. Teraz 24h wytrzymuje z tym żelem, ale nie chce mu się to goić szybko.
  • Odpowiedz
@ziemniac: No a znana jest przyczyna w ogóle drapania? Bo ok leczysz objaw - rany, no ale od czegoś się swędzenie i drapanie się pojawiło pierwotnie. Piszesz o zmianie żarcia, a wykluczono alergie pokarmową i wprowadzenie diety eliminacyjnej?
  • Odpowiedz
@ziemniac: nie poddawaj się mireczku. Ja mialem problemy z kotem, też myslalem, ze koniec i tak dlugo zmieniałem i szukałem weta aż znalazlem takiego który nie chcial tylko ciagnac za wizyty a rzeczywiście pomógł. Kilka lat minelo a kicius zdrowy i szczesliwy. Nie poddawaj się.
  • Odpowiedz