Wpis z mikrobloga

#gabinet #psychoterapeuta #wroclaw

Pytanie dla Mirków i Mirabelek pracujących w zawodzie psycholog / psychoterapeuta / psychiatra. Potrzebuję namiar na jakieś miejsce we Wrocławiu, w którym mogę sobie prowadzić spokojnie prywatną praktykę. Interesują mnie uczciwe warunki wynajmu gabinetu, dobra lokalizacja i pełne wyposażenie. Przebrnęłam przez kilkadziesiąt ofert z OLX i żadna z lokalizacji nie spełnia ww. warunków. Będę też wdzięczna za jakieś tipy odnośnie wynajmu gabinetu, bo nie ukrywam, że dopiero zaczynam działać prywatnie i jest to dla mnie terra incognita ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@pasta_alla_carbonara: niestety ale moi znajomi z roku wolą dawać zarobić placówkom medycznym zamiast iść na swoje. Próbowałam z nimi rozmawiać na ten temat i generalnie większość niby planuje prywatną praktykę, ale jednak opór w końcu zwycięża i nic nie robią. Generalnie wszyscy wolą tyrać u kogoś, oddawać połowę stawki, użerać się z managerami, brać każdego pacjenta jak leci bez możliwości wyboru, ale przynajmniej "czują się bezpiecznie" ( ͡° ͜
  • Odpowiedz
@roksii: we Wrocławiu jest znikomo mało lokali nadajacych sie na gabinet, większość buja się po mieszkaniach gdzie wspólnoty i sąsiedzi krzywo patrzą, a akustyka między pokojami nie sprzyja budowaniu prywatności. Powodzenia w szukaniu lokalu w którym nie słychać o czym rozmawia się za ścianą.

Znajomi może i oddają połowę stawki (chociaz czesto jest to 30-40%) ale mają w tej cenie gabinet, reklame, materialy, opieke medyczna, sport itd
  • Odpowiedz
Generalnie wszyscy wolą tyrać u kogoś, oddawać połowę stawki, użerać się z managerami, brać każdego pacjenta jak leci bez możliwości wyboru, ale przynajmniej "czują się bezpiecznie"

@roksii: brzmi, jakby psycholog nie rozumiał dlaczego ludzie wolą spokojne życie na etacie, zamiast z--------u na swoim xD
  • Odpowiedz
@roksii: rynek wynajmu w miarę komfortowych gabinetów dla terapeuty we Wrocławiu jest niewielki, to prawda, ale przy odrobinie wysiłku można znaleźć odpowiednie miejsce. Pierwsze z brzegu, wyszukanie zajęło mi 5 minut:

https://psychoterapeuci-wroclaw.pl/index.php/gabinety-dla-psychoterapeuty-wroclaw/

Już na pierwszy rzut oka widać, że dobrze przystosowane do pracy, wygłuszone, lokalizacja też chyba ok. Z tego co piszą na stronie warunki wynajmu raczej standardowe. Pozostaje się dogadać co do ceny i działać.
kawuel - @roksii: rynek wynajmu w miarę komfortowych gabinetów dla terapeuty we Wrocł...

źródło: 1-4-scaled

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 2
@Wychwalany:

Powodzenia w szukaniu lokalu w którym nie słychać o czym rozmawia się za ścianą.

To niestety prawda, ale kto szuka ten znajdzie ( ͡°
  • Odpowiedz
  • 2
https://psychoterapeuci-wroclaw.pl/index.php/gabinety-dla-psychoterapeuty-wroclaw/

Już na pierwszy rzut oka widać, że dobrze przystosowane do pracy, wygłuszone, lokalizacja też chyba ok. Z tego co piszą na stronie warunki wynajmu raczej standardowe. Pozostaje się dogadać co do ceny i działać.

@kawuel: wygląda to dobrze, nawet chyba za dobrze, więc pewnie jak zwykle diabeł tkwi w szczegółach. W każdym razie sprawdzę sobie. Dzięki!
  • Odpowiedz
@roksii: nie znam każdej sieciówki, ale są wśród nich dobre.

Miej na uwadze, że jest ciężko znaleźć gabinet. Gdy teraz bez pośpiechu coś znajdziesz, wypełnisz grafik, to co zrobisz gdy niespodziewanie wypowiedzą Ci umowę na lokal. Dasz radę zmienić miejsce w miesiąc?
  • Odpowiedz
  • 2
@Wychwalany:

nie znam każdej sieciówki, ale są wśród nich dobre.

Nie spotkałam się z żądną dobrą jak do tej pory, ale może masz rację ( ͡° ͜ʖ ͡°) Słyszałam za to, że są znacznie gorsze niż ta, w której ja pracuję. O prawie każdej takiej placówce we Wrocławiu mogłabym sporo napisać, bo środowisko jest małe i ludzie ze sobą rozmawiają przy okazji szkolenia, ale nie zrobię tego bo jeszcze mnie pozwą czy
  • Odpowiedz
@roksii: jesli pasuje stronom termin 6 miesiecy to super. Mam swoje i znajomych historie z wynajmujacymi i w dluzszej mecie nie zawsze jest kolorowo. Powodzenia i wytrwałości :)
  • Odpowiedz
Nie pomogę Ci w kwestii wynajmu gabinetu, ale na stronce, którą podlinkował @kawuel jest ciekawy artykuł, więc wrzuciłem na wykopalisko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 2

@kawuel: dzwoniłam do babeczki z tego ogłoszenia co podlinkowałeś o wynajem gabinetu dla terapeuty. Babeczka wydaje się ok, sama jest terapeutką więc dobrze się z nią rozmawiało. Warunki wynajmu gabinetu też wydają się w porządku, ale jeszcze będę dogadywać szczegóły. No i poza tym, wszystko tak jak oczekiwałam, lokalizacja dobra, parking, gabinety wygłuszone, pomieszczenie socjalne dla terapeutów, etc. Tak więc dzięki za polecajkę, chyba właśnie znalazłam to czego szukałam.
  • Odpowiedz
  • 0
@Moser: nie wiem czy dobrze zrobiłeś wrzucając to tutaj. bo sądząc po komentarzach wykopki najwyraźniej nie rozumieją ani specyfiki tego zawodu - większość nie odróżnia nawet psychologa od terapeuty, ani nawet w większości przypadków potrzeby dbania o swoje zdrowie psychiczne. Szkoda gadać, mam nadzieję, że poza bańką wykopową ludzie podchodzą do tych tematów jednak bardziej dojrzale ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
dzwoniłam do babeczki z tego ogłoszenia co podlinkowałeś o wynajem gabinetu dla terapeuty.

@roksii: cieszę się, że mogłem pomóc ( ͡° ͜ʖ ͡°) W takim razie powodzenia w wynajmie gabinetu i rozkręcaniu swojej prywatnej praktyki! ()

nie wiem czy dobrze zrobiłeś wrzucając to tutaj. bo sądząc po komentarzach wykopki najwyraźniej nie rozumieją ani specyfiki tego zawodu.

Myślę, że to
  • Odpowiedz
@roksii: nom, w komentarzach szambo wybiło. Wykopki najwyraźniej nie potrzebują psychoterapeutów, sami sobie poradzą ( ͡° ͜ʖ ͡°) No cóż, może choć jedna, dwie osoby skorzystają z artykułu, reszta przynajmniej miała satysfakcję z obsrywania zawodu, którego najwyraźniej nie rozumieją ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz