Wpis z mikrobloga

Cześć. Kiedyś używałem wiele lat temu jakiegoś #ubuntu jakaś truskawka i tylko tam miałem internet miałem, bo grać się nie dało i jakieś miałem skomplikowane akcje w wierszach. Szukam bardzo lekkiego systemu, który będzie prosty i bedzie działał na wzór Windowsa, no tam rozstaw okienek może być inny, ale żeby można było korzystać bez wklepywania dziwnych komend. Pytam o opcje:
Korzystam tak naprawdę z Windowsa, bo gram na nim w gry typu football manager 2012, heroes, gothic, w sumie Steam tez itd, reszta to typowa przeglądarka. Chciałbym lekki system do pracy/przegladarki itd, a do tych gier windowsa. Chyba, ze ktos mi wyczaruje tak zeby te gry działały na jakiejs dystrybucji

#linux #ubuntu #systemyoperacyjne #pytaniedoeksperta #linuxmint #linuxgaming
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@fervi: Zwykły laptop, 8 ramu, gtx 1050 z i5 8300h. Po prostu chciałbym, ze klikam jakis sklep, mam tam wszystkie apki bez zbednych kodów itd, prostota. Da sie tak?
  • Odpowiedz
@Anetto: @Ramone bo zainstalowaliście jednego i wydaje wam się, że cinnamon i plasma jest tylko w/w distrach. Menu na dole ekranu, które wyświetla programy to takie rewolucyjne, gdyby było na górze to już byście się zgubili.
  • Odpowiedz